Kumpi on helpompi saavuttaa, mielen- vai maailmanrauha? Tätä pohtii Mercedes uudella singlellään

Biisissä vierailee laulaja-lauluntekijä Vilma Alina.

16.06.2023

Mercedes eli Linda-Maria Raninen on tullut tunnetuksi Mercedes Bentso -nimellä julkaisemastaan musiikista. Nyt artisti on ottanut urallaan uuden suunnaan, ja keväällä 2021 Sony Music Finlandin kanssa solmitun uuden levytyssopimuksen lisäksi hän halusi vaihtaa myös taiteilijanimensä, sillä uudenlaisen musiikin tekeminen ei tuntunut enää luontevalta vanhalla nimellä.

Pitkään hautuneen tulevan albumin ensimmäiset singlet Laura Palmer ja Musta leski ilmestyivät huhtikuussa, ja nyt on kolmannen kappaleen vuoro. Solut-nimisellä kappaleella vierailee laulaja-lauluntekijä Vilma Alina. Singlet ja koko tulevan albumin on tuottanut Väinö Wallenius.

Tuore single käsittelee sodankäyntiä sekä oman mielen sisällä että maailmanlaajuisesti. Kumpi on helpompi saavuttaa, mielen- vai maailmanrauha, ja kuinka paljon nämä kaksi ovat riippuvaisia toisistaan?

”Laini ’Eihän sulla ole poika edes ydinasetta/ Nyt saman sontsan alla odotellaan ydinsadetta’ summaa kappaleen teeman, jossa henkilökohtaisen elämän vastoinkäymiset asettuvat kontekstiin muuttuneessa maailmantilanteessa”, Mercedes kertoo kappaleesta.

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa