Kurt Cobain oli sitä mieltä, että valkoisten ei pitäisi räpätä

Kurt Cobain ehti jakamaan mielipiteensä tuolloin vielä tuoreesta genrestä.

24.11.2018

Jos jonkun muusikon vaikutus kuuluu vahvasti tämän hetken suosituimmassa räpissä, eli tässä tapauksessa emoräpissä, niin Kurt Cobainin. Rap elää jonkinlaista grunge-kautta ja vaikutteet ovat selkeät, kannattaa tutustua vaikkapa edesmenneen Lil Peepin tuotoksiin. Myös esimerkiksi vähän perinteikkäämpää räppiä tekevä Denzel Curry on ammentanut Cobainilta vaikuitteita, mistä kertoo pelkästään osittain Cobainin mukaan nimetty Clout Cobain -kappale.

Nyt nettiin on pulpahtanut haastattelu, jossa Cobain on jakanut mielipiteitä rap-musiikistaan.

Yleisesti Cobain oli sitä mieltä, että rap on mainiota musiikkia, onhan se hyvin omaperäistä. Sen sijaan hän ei pitänyt räpin yleisestä misogyynisyydestä ja oli myös sitä mieltä, että valkoisten ei pitäisi räpätä. Valkoisten räppi on vähän kuin katsoisi valkoista miestä tanssimassa, se ei vain onnistu.

Haastattelu on vuodelta 1991. Tuolloin elettiin sitä aikaa, kun esimerkiksi 2Pac, Public Enemy ja A Tribe Called Quest paahtoivat täysillä. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä mieltä Kurt Cobain olisi ollut esimerkiksi Eminemin tuotoksista. Kurt Cobain kuoli vuonna 1994.

Haastattelun löydät täältä.

Lisää luettavaa