Kuuluuko hiphop-musiikki Rock And Roll Hall of Fameen? Räppärit saivat puolustelijan kovin yllättävältä taholta

Radiohadin Ed O'Brien on sitä mieltä, että Dr Dre pitäisi saada Hall of Fameen.

Tiesittekö, että vielä 2000-luvulla maailmasta löytyy ihmisiä, joiden mielestä räppi ei ole oikeaa musiikkia ja nehän vain painelevat nappeja ja höpöttävät koneen päälle? Nämä ihmiset kaivautuvat usein esiin etenkin niihin aikoihin, kun Rock And Roll Hall of Fame kertoo uusista ehdokkaistaan.

Tänä vuonna hiphop-artistien puolesta on ottanut kantaa yllättävä artisti eli Radioheadin Ed O’Brien.

Esquiere-lehdelle antamassaan haastattelussa Radioheadin Ed O’Brien kertoo, että Dr. Dren pitäisi olla ehdokkaana huomattavasti mieluummin kuin hänen oman bändinsä.

”Rock And Roll Hall of Famessa on kovin vähän tummaihoisia artisteja tai hiphop-kykyjä. Olen amerikkalaisen musiikin fani, ja minusta vaikkapa Dr Dre pitäisi palkita pääsyllä Rock And Roll Hall of Fameen meitä ennen. Olemme brittejä, emmekä muutenkaan osaa oikein asennoitua tällaisiin palkintoseremonioihin vakavasti. Arvostamme niitä kyllä, mutta emme osaa juhlia niitä.”

Tänä vuonna ehdolla Rock And Roll Hall of Fameen ovat muun muassa Bon Jovi, MC5, Rage Against the Machine, Kate Bush, Dpeche Mode, Dire Straits ja LL Cool J.

Viime vuonna Hall of Fameen nostettiin Pearl Jam, Joan Baez, Yes, Journey, Electric Light Orchestra ja Tupac Shakur. Tupac oli vasta kuudes hiphop-artisti, joka on lisätty Hall of Fameen.

Aiemmin listalle ovat hiphop-artisteista päässeet Grandmaster Flash and the Furious Five, N.W.A., Public Enemy, Beastie Boys ja Run-D.M.C.

Kaikki esiehdokkaat löydät täältä.