Kuumottavat kotimaiset biisit -kunniamaininta: Hee-eil Hitler, heijaa heijaa hei!

S. Albert Kivinen tekee varsin jyrkästi kantaa ottavaa musiikkia.

Teksti: Saku Schildt

”S. Albert Kivinen väitteli 1977 Helsingin yliopistossa teoreettisesta filosofiasta. Hän toimi Suomi–Mongolia-seuran puheenjohtajana 1970-luvun alkupuolella, Suomen Parapsykologisen tutkimusseuran johtokunnan jäsenenä vuosina 1972–1974 ja Transscendentaaliradiestesian Seuran sihteerinä vuosina 1974–1987. Skepsis ry:n puheenjohtajana hän toimi vuosina 1987–1989. Kivinen tunnetaan skeptikkona ja paranormaalien ilmiöiden sekä okkultismin oppihistorian tuntijana.” (Lähde: Wikipedia)

Kiinnostava mies, ja kiinnostavammaksi yltyy. Kivinen nimittäin tekee myös musiikkia, ja herran rajuhkosti yhteiskunnan tilaa kommentoivia kappaleita löytyy jokunen myös YouTubesta. Alla olevassa, iskevästi nimetyssä Laulu mätänevän kapitalismin ideologisesta ylärakenteesta -kappaleessa otetaan kantaa markkinatalouden ongelmakohtiin, ja biisin kertosäe menee jo sellaisille tasoille, ettei radiosoittoa liene juuri herunut. Hyvä!

Koska puheenaiheena on näin väkevä tapaus, laitetaan päälle vielä toinenkin kuumotus: Kansallisen Kokoomuksen historiaa itsenäisyyden alkuvuosilta nykypäivään luotaava esitys. Protestilaulutko hävinneet suomalaismuusikoiden repertuaareista? Think again.