Kuvasto tuskin voisi muuttua tästä enää synkemmäksi – Costee laulaa kuolemasta ruumisarkussa

Costee, kosteissa tunnelmissa.

Costee julkaisi keväällä debyyttisoolonsa, nyt on jo toisen uuden biisin vuoro. Kunnes kuollaan jatkaa aihealueilla, joita Costee on käsitellyt biiseissään ennenkin: kuolema, rakkaus ja epätoivo.

Biisi on toistaiseksi säväyttävintä Costeeta. Laiskan mollivoittoisella biisillä Costee laulaa laiskasti, ollen sopivan edgy ja emoisa. On siis päivänselvää, että suomalaiset tulevat löytämään biisin omakseen.

Karismaattinen lauluääni takaa, että tarina tulee kuulijalle perille. Tarina itsessään ei ole se miellyttävin. Biisillä Costee laulaa kielletystä rakkaudesta hivenen häiritsevään sävyyn, ollen valmis antamaan kaikkensa, jos vain saa haluamansa.

Suhde tulisi kestämään kuolemaan asti ja vastineeksi Costee antaa taivaspaikkansa, jos sellaisia on. Hän myös lupaa palvoa vastapuolta kuin Jumalaa, jos sellaisia siis on. Costeen näkemys ympäröivästä maailmasta on siis aivan yhtä lohduton, kuin mihin hänen kohdallaan voi usein tottua.

Se Costeen kohdalla toki onkin kiehtovaa. Kyky puhua ikävistäkin aiheista ymmärrettävään sävyyn. Kaikessa kolkkoudessaan on jopa jotain lohdullista, ja ainakin Costee tuntuu pyörivän samanlaisissa maailmoissa kappaleista toiseen, eikä eksy asemastaan.

Kuten otsikossa seisoo, biisistä julkaistiin lyriikkavideo. Videolla Costee laulaa kuolemasta ruumisarkussa, joka täyttyy vedellä. Katso video alta.