”Kuvillaan taiteilija käy läpi mahdollisia itsemurhatapoja esimerkiksi hirttosilmukan tai kiväärin kanssa” – sunnuntaina erikoiskeikka

Näyttelyn yhteydessä on konsertti.

07.02.2018

Leave Them all Behind -näyttely ei välttämättä ole aihepiiriltään se kaikkein kevein.

”Helsinkiläisen Virpi Stjernan näyttelyn aiheena on omakohtainen kokemus masennuksesta ja sen tuomista itsetuhoisista ajatuksista. Mahdollisten itsemurhatapojen sekä taakse jätettävien ihmisten valokuvaaminen on ollut taiteilijalle keino työstää alati läsnä olevia ajatuksia kuolemasta”, näyttelyä kuvaillaan.

”Kuvillaan Stjerna käy läpi mahdollisia itsemurhatapoja lavastamalla itsensä kuviin esimerkiksi hirttosilmukan tai kiväärin kanssa. Kuvattuna kukin tapa on tuntunut taiteilijalle ikään kuin läpikäydyltä ja kyseinen mahdollisuus tutkitulta. Vaikka kuvat voivat olla vaikeita katsoa ja taiteilijalle raskaita tehdä, ei aiheen käsittely ole täysin vailla huumoria.”

Jo nyt valtavan suosion saanut näyttely on esillä valokuvagalleria Hippolytessä helmikuun 25. päivään saakka.

Tulevana sunnuntaina näyttelyn yhteydessä on keikka, jossa Mia, Panu Artemjeff (Is This Really Me -yhtyeestä) sekä Petri Nakari (The Wonderminers -bändistä) esittävät näyttelyn teemaan sopivaa akustista musiikkia aina Nick Drakesta Eelsin kautta Depeche Modeen.

Keikan Facebook-sivulle pääset tästä.

Näyttelyn Facebook-sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa