”Kuvittele elokuva Blow – sitä minä tein” – Guns N’ Rosesin rumpali teki muusikonuransa köyhinä alkuaikoina rahansa salakuljettamalla kokaiinia

Ihan siis varsin mittavia määriä noin niin kuin yksityishenkilöksi.

Kuva: Facebook

Niin Guns N’ Rosesissa kuin myös Motörheadissa, Velvet Revolverissa ja Cultissa rumpaloinut Matt Sorum ei aina ollut superrikas muusikkokuuluisuus.

Uran alkuaikoina rahaa piti tehdä muilla keinoilla – ja kun toiset vaihtelevalla menestyksellä yrittävät sovitella päivätöitä kiertävän muusikon aikatauluihin, niin Sorum päinvastoin päätti yhdistää rahantekometodinsa keikkailuelämään.

Sorum siis salakuljetti kokaiinia:

”Saatoin matkustaa lentokoneissa kahden kilon verran kokaiinia vyötärölleni teipattuna. Suurin osa toimituksistani meni Havaijille, koska minulla oli siellä tärkeä yhteyshenkilö, mutta salakuljetin myös maan rajojen yli.”

”Kuvittele elokuva Blow. Ja sitten mieti, mitä on olla nouseva noviisi rock’n’roll-maailmassa, ennen kuin pääsin niihin bändeihin joissa myöhemmin soitin. Minun keinoni pysyä taloudellisesti pinnalla oli salakuljettaa, joten sitä minä tein.”

Sorum lopetti hommat vasta, kun hänen muusikonuransa alkoi lähteä kunnon nousuun ja mies alkoi pelätä jäävänsä kiinni.

”Viimeisen kerran kun salakuljetin kaksi kiloa Havaijille, muistan ajatelleeni, että minua seurattiin. Eikä se ollut pelkästään, koska olin paranoidi ja koksupöllyissä. Tunsin oikeasti, että minua seurattiin. Sanoin siis tyypille, jonka puolesta tätä tein, jonka muuli olin, ja jolta sain pari tonnia joka kerta – sanoin hänelle, etten voi tehdä tätä, että minua seurattiin. Hän vain sanoi: ’Hei Matt, olet vain pöllyssä.’ Minä vastasin etten ollut ja että minua oikeasti seurattiin. Kieltäydyin tekemästä sitä ja palasin Los Angelesiin.”

Sorum kertoo, että häntä seurannut salakuljettaja sitten joutuikin pidätetyksi ja tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan. Eli pienestä oli kiinni.

Sorum jutteli nuoruudenurastaan Matt Pinfieldin podcast-haastattelussa nimeltä 2 Hours with Matt Pinfield. Ilmeisesti vaikka mitä muutakin juorua on tiedossa muusikon tulevassa omaelämäkerrassa, josta tulee kuulemma ”kaikkein mehukkain G’N’R-kirja”.

Koko haastattelun voi kuunnella tämän linkin takaa.