Kyläsaaressa ilotulituksia, neonvärejä ja 30 000 ihmistä – loppuunmyyty Weekend festival alkoi eilen

Suomen suurin konemusiikkifestivaali Weekend festival alkoi eilen. Elektroniseen tanssimusiikkiin eli EDM:ään painottuva festivaali keräsi eilen Kyläsaareen 30 000 kävijää. Yhteensä tapahtumaan on myyty 60 000 lippua.

Lisäksi festivaalialueen ulkopuolelle kerääntyi tuhansia ihmisiä seuraamaan alueelta ammuttuja lukuisia ilotulituksia. Alueella myydyt hawaijileit näkyvät katukuvassa koko viikonlopun.

Tänään tapahtumassa esiintyy muun muassa Armin Van Buuren, Avicii, Martin Garrix, Headhunterz. Example sekä Darude.

Nyt neljättä kertaa järjestettävä Weekend on yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Sitä pidetään täysin vertailukelpoisena Euroopan suuriin EDM-festivaaleihin ja tapahtuma on jo useampana vuotena tuonut Suomeen genren suurimmat tähtiartistit. Esimerkiksi Armin Van Buuren, David Guetta, deadmau5, Calvin Harris, Sebastian Ingrosso ja Skrillex ovat alansa suurimpia nimiä.

Tapahtuma oli ehdolla parhaaksi keskisuureksi festivaaliksi European Festival Awardseissa viime vuonna ja se on myyty ennakkoon loppuun jokaisena vuotena. Weekend järjestetään tänä viikonloppuna myös Virossa Pärnussa nimellä Weekend Baltic.

Weekend on ollut viime päivinä paljon esillä myös soittoaikarajoituksiin liittyvässä keskustelussa. Tapahtuma on tiedottanut harkitsevansa muuttoa pois Helsingistä kaupungin määrittelemien soittoaikojen vuoksi. Myös muut festivaalit ovat tulleet mukaan keskusteluun Weekendin aloitteesta.

Lippuja ja lisätietoja saat tapahtuman nettisivulta.

David Guetta eilen. Kuva: Weekend Festival / Kuvausryhmä

Hardwell eilen. Kuva: Weekend Festival / Kuvausryhmä