L7 saapuu Suomeen 20 vuoden tauon jälkeen

Sidewaysiin 20 uutta esiintyjää.

04.02.2020

Sideways-festivaali tiedottaa uusista artistikiinnityksistä. Ensimmäisenä mainitaan grungen ja vaihtoehtorockin legendoihin lukeutuva L7. Comebackin tehnyt yhtye julkaisi viime vuonna ensimmäisen albuminsa 20 vuoteen. Parhaiten Bricks Are Heavy -albuminsa (1992) Pretend We’re Dead -klassikosta tunnettu yhtye on nähty Suomessa aiemmin kolmesti: kaksi kertaa vuonna 1992 ja viimeisen kerran 2000.

Muut yhdysvaltalaiset kiinnitykset ovat modernin vaihtoehtohiphopin airut Goldlink, muiden muassa Erykah Badun ja Lil Kimin hehkuttama feministiräppäri Junglepussy, Stones Throw -levymerkin kautta upean Athena-albuminsa hiljattain julkaissut r&b-artisti Sudan Archives ja maksimalistista elektronista popmusiikkia PC Musicin hengessä tekevä duo 100 Gecs.

Tinariwen palaa aavikkobluesinsa kanssa Suomeen. Brittikiinnityksinä nähdään brittirockin nousukkaat Shame ja Squid, psykedeliapopparit Vanishing Twin ja teknokokoonpano Giant Swan.

Kotimaiset julkistukset ovat Pariisin kevät, Litku Klemetti, Samuli Putro, Ursus Factory, Kube, Adikia, Bobby Oroza, Jesse Markin, Kynnet ja Viitasen Piia.

Helsingin Nordiksella 11.–13. kesäkuuta järjestettävän festivaalin seuraavat julkistukset on luvassa ”lähiviikkoina”, jolloin kerrotaan myös artistien esiintymispäivät. Kolmen päivän liput maksavat 135 euroa.

Lisää luettavaa