Lady Gaga julkaisi kuudennen albuminsa

Chromaticasta julkaistiin etukäteen yhteiskappale Ariana Granden kanssa.

Popin supertähti Lady Gaga julkaisi tänään viidennen sooloalbuminsa Chromatica ja kokonaisuudessaan kuudennen studioalbuminsa, kun yhteislevy Tony Bennettin kanssa lasketaan mukaan. Chromaticalla laulaja ottaa askeleen kohti sitä pop-soundia, josta ammensi uransa alkuvaiheella The Fame ja Born This Way -albumeilla.

Levy on ensimmäinen sitten vuoden 2016 Joanne-albumin. Albumilla kuultiin paljon kantrivivahteita ja orgaanisempaa tuotantoa. Vuonna 2018 Gaga oli pääroolissa yhdessä Bradley Cooperin kanssa A Star Is Born -musikaalielokuvassa, josta voitti parhaan kappaleen Oscar-palkinnon Shallow-kappaleella.

Vuonna 2018 uutisoitiin Lady Gagan pysäyttäneen ison maailmankiertueensa ”ankaran kivun vuoksi”. Laulaja kärsii fibromyalgia-sairaudesta, joka aiheuttaa vaikeaa hermokipua. Gaga: Five Foot Two -dokumentissaan Lady Gaga on kertonut avoimesti sairaudestaan ja sen aiheuttamista ongelmista.

Nämä tapaukset huomioon ottaen Chromatica on kaivattu, vapautuneen oloinen paluu. Levyn kuvaillaan olevan kertomus henkilökohtaisesta kivusta ja sekasorrosta, mutta artistilla olevan jo ajatukset tulevassa.

Albumi on pääosin tuotettu yhdessä BloodPopin kanssa, joka oli tekemässä myös Joanne-albumia. Levyllä vierailee Ariana Grande, Elton John ja Blackpink.

Koko albumi löytyy suoratoistopalveluista, alla kaksi biisinäytettä.