Lähiöbotox palkkasi Body Count -tuottajan ja näyttää mitä on Itä-metal

Lähiöni tuote on yhtyeen kakkosalbumin ensimmäinen single.

18.03.2022

Kotimaan tähän hetken kovin rap metalin sanansaattaja Lähiöbotox on julkaissut uuden kappaleen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Soundi.

Lähiöni tuote käsittelee eriarvoisuutta ja ennakkoluuloja, ja jumittaa päässä todennäköisesti loppupäivän yhden kuuntelun jälkeen. Kaikki merkit ovat siis ennallaan porukan aiempaan tuotantoon nähden.

Biisin tueksi on julkaistu yhtyeen treenikämpällä kuvattu lyriikkavideo, joka on Anniina Rytkösen käsialaa. Vaikka videolla ukkoja ei nähdä, biisissä vierailevat death metal -yhtye The Hauntedin laulaja Marco Aro ja Lost Societyn laulaja-kitaristi Samy Elbanna.

”Me ollaan toistaiseksi pidetty fiitit aika vähissä, joten nyt onkin siisti täräyttää uuden levyn ekana sinkkuna biisi, jossa on mukana, sekä laulu-, että soittofiittaukset”, Lähiöbotox kommentoi tiedotteessa.

Kappale on esimakua tulevalta levyltä Itä-metal, joka ilmestyy 22. huhtikuuta. Albumilla on aika komea tekijäporukka: äänitykset hoiti muun muassa Nightwishin kanssa työskennellyt Tero ”TeeCee” Kinnunen, sanoitusapua antoi Jarkko Martikainen, ja miksaus- ja masterointipuolesta vastasi Body Countiakin tuottanut Will Putney.

”Korona lukitsi meidät yli vuodeksi itähelsinkiläiseen kellariin, joten mitä muuta sieltä voi syntyä kuin Itä-metallia? Musiikista tuli Lähiöbotoxin mittapuulla entistä synkempää, ja on ollut hienoa lopulta kuulla, miten raskasmetallien parissa Grammynkin pokannut miksaaja Will Putney ruuvasi levyn soundin äärimmilleen.”

Itä-metal on Lähiöbotoxin toinen albumi. Vuonna 2020 ilmestynyt debyytti Rikkinäinen Suomi menestyi hienosti ja johti muun muassa Vuoden metalli- ja Vuoden tulokas -ehdokkuuksiin Emma-gaalassa.

Lähiöbotox keikkailee keväällä muun muassa Nightwishin lämppärinä 22. huhtikuuta Tampereella ja 24. huhtikuuta Helsingissä.

Tsekkaa uusi video alta!

Lisää luettavaa