”Läpäisee AOR-testin loistavasti” – Journey julkaisi uuden albumin 11 vuoden tauon jälkeen

Yhtyeen 15. levy kuulostaa yllättäen aivan Journeyltä.

Kaikkien aikojen aikuisrokkibändi Journey on julkaissut täyspitkän albumin viimeksi vuonna 2011. Tuolloin ilmestyneellä Eclipsellä on mittaa reilut 66 minuuttia, ja se sai enimmäkseen ristiriitaista ja negatiivista palautetta. Esimerkiksi Rolling Stonen arviossa albumia kuvailtiin ”häiritsevän progeilevaksi”. Levy nousi ilmestyessään listoille, mutta myös tippui sieltä nopeasti.

Tänään, 11 vuotta myöhemmin ilmestynyt Freedom vaikuttaisi olevan erilainen tapaus. Lukuisten miehistönvaihdosten ja sotkujen siivittämällä levyllä on pituutta vielä edeltäjäänsäkin enemmän, mutta rima on korkeammalla. Hyväntuulisella albumilla on lukuisia hetkiä ja kappaleita, jotka muistuttavat hyvällä tavalla bändin hiteistä ja aiemmasta tuotannosta.

Freedom on Journeyn viidestoista albumi ja kolmas, jolla laulaa yhtyeeseen vuonna 2007 liittynyt, filippiiniläinen Arnel Pineda. Valtaosa 15 kappaleesta on kitaristi Neal Schonin, kosketinsoittaja Jonathan Cainin ja rumpali Narada Michael Waldenin yhdessä kirjoittamia. Sama kolmikko on myös tuottanut levyn. Walden liittyi Journeyyn tuuraajaksi, eikä ole bändin jäsen enää albumin ilmestyessä.

Arvioissa Freedomia on kuvailtu onnistuneeksi paluulevyksi ja tutuksi ja turvalliseksi Journeyksi, mutta sen ja yksittäisten kappaleiden pituutta on kritisoitu. Pitkän linjan toimittaja Geoff Barton antoi albumille Classic Rockin arviossa peräti neljä ja puoli tähteä viidestä ja kirjoitti, että levy läpäisee lehden ”AOR-testin” loistavasti.

Kuuntele levy alta!

YouTube video

Lisää luettavaa