Last.fm kerännyt jo 100 miljardia soitettua kappaletta – Suosituimmat levyt, artistit ja biisit tarjoavat yllätyksiä

The XX:n albumi xx on Last.fm -palvelun kuunnelluin albumi.

Vuonna 2002 perustettu musiikkiyhteisöpalvelu Last.fm on ylittänyt jo 100 miljardin kuunnellun kappaleen mielttömän rajapyykin, ja sen tiimoilta palvelu on julkaissut kiinnostavia tietoja palvelun suosituimmista artisteista ja kappaleista.

Se tuskin yllättää ketään, että suosituin artisti on The Beatles, jota seuraavat toisella ja kolmannella sijalla Radiohead ja Coldplay. Suosituimmista albumeista löytyy vähän suurempia yllätyksiä, sillä kärkipaikkaa pitää hallussaan indiepop-yhtye The XX:n vuonna 2009 julkaistu debyyttilevy xx, jota Last.fm-käyttäjät ovat kuunnelleet 71,9 miljoonaa kertaa.

The XX:n albumia seuraavat suosiojärjestyksessä Radioheadin In Rainbows (2007) ja Arctic Monkeysin vuonna 2006 ilmestynyt Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not.

Eniten kuunteluita kerännyt kappale sen sijaan löytyy yhtyeeltä, joka ei loista albumi- tai artistilistalla. Kärkipaikkaa pitää nimittäin hallussaan The Killersin Mr Brightside 15,4 miljoonalla kuuntelulla. Seuraavaksi sijoittuivat Oasiksen Wonderwall ja Nirvanan Smells Like Teen Spirit.

Tilastoissa on mukana myös Guilty Pleasure -kategoria, joka listaa eniten deletointeja keränneet kappaleet. Tämän listan kolmen kärkeä pitää suvereenisti hallussaan Lady Gaga, jonka ykköspaikalle kohonnut Pokerface hitti on poistettu käyttäjien toimesta 1,5 miljoonaa kertaa. Seuraavat kaksi kappaletta listalla ovat Bad Romance ja Born This Way.

Lisää Last.fm -tilastoja näet tästä linkistä.

Lisää luettavaa