Lasten Hautausmaa saa nuketkin heräämään henkiin

Kevät-albumi ilmestyy helmikuussa.

Lasten Hautausmaan viides albumi ilmestyy helmikuussa, mutta vielä ennen Kevät-nimisen kokonaisuuden julkaisua perjantaina saatiin kuultavaksi kolmas single kyseiseltä albumilta. Puiset nuket -kappale on mielikuvituksellinen revittely maailmassa, joka ei ehkä ole kaikille kovin tuttu, mutta joka Lasten Hautausmaan käsittelyssä tuntuu häkellyttävän elävältä ja tapahtumarikkaalta.

”Puiset nuket on satu bailaamisesta. Kukunor ja Kalahari ovat kasvaneet aikuisiksi ja lähtevät juhlimaan. Yön tunnelma on kiivas, ja vastaan tulee erikoisia hahmoja”, yhtyeen kitaristi Tuomo Mannonen ja laulaja Kristiina Vaara kertovat kappaleen tarinasta. Ja kyllä, biisi todella kuvastaa sitä perjantai-illan kutkuttavaa hälinää kun juhlien tunnelma on viinanhuurusta sakea ja ihmiset näyttävät säkenöivän kiinnostavilta.

Samalla kuitenkin näinä epävarman pitkäveteisinä aikoina, kun kaikki on loputtoman tuntuisella tavalla kiinni eikä juhlia ole ikinä missään, ilmentää kappale sellaista vapauden ja mielikuvituksen huumaa, joka todella tulee tähän hetkeen enemmän kuin tarpeeseen. Puiset nuket jättää jälkeensä tunteen kaikenlaisten ovien avautumisesta, päättymättömien mahdollisuuksien keskinäisestä tanssista sekä erilaisten maailmojen sekoittumisesta.

Kappaleen musiikkivideo on myös ehdottomasti katsomisen arvoinen. ”Olipa kerran videotaiteilija Kalevitš Suopursu ja lavastaja Tiina Vanhapelto, jotka leikkivät puisilla nukeilla”, tiedotteessa sanotaan. Taitavasti rakennettu ja hauskasti toteutettu video syventää biisin tarjoamaa kokemusta konkretian tasolle, antaen kasvot maailmalle, joka ei enää musiikkivideon myötä tunnukaan niin absurdilta.

Lasten Hautausmaa lähtee Kevät-albumin myötä kiertueelle. Löydät sen tarkat päivämäärät musiikkivideon alta.

YouTube video

Lasten Hautausmaa – Kevät-kiertue 2022
18.2. Kouvola, Pato Areena
19.2. Lappeenranta, Nuijamies
25.2. Karkkila, Pub Pikkupässi
26.2. Jyväskylä, Lutakko
4.3. Kuopio, Maxim
5.3. Savonlinna, Play Bar & Lounge
11.3. Tampere, Klubi
12.3. Oulu, 45 special
18.3. Lahti, Sammiosali
19.3. Helsinki, Ääniwalli
25.3. Hämeenlinna, Suistoklubi
26.3. Turku, Apollo

Lisää luettavaa