Lauantain kunniaksi suomelta kuulostavien lyyrikoiden pahimmat palat

Tässä kaikki Niilin hanhista Nakkiveneeseen.

Lauantai-illan kunniaksi the best of the worst of the suomen kieleltä kuulostavat lyriikat. Internetin ihmemaailma on mahdollistanut eri maiden paikallismusiikin kahlaamisen, joka taas on tuottanut läjän innokkaita YouTube-kielitieteilijöitä.

Alla olevalta listalta löydät kaiken tarvittavan aivojen sulattamiseen, Nakkiveneestä Vittu Vittuun. Toimitus pahoittelee.

——-

EDIT: lukijoiden lisäykset

Heti alkuun alan kuuluisin klassikko Niilin hanhet, jonka suuri suosio sai Kuukausiliitteen toimittajan soittamaan kappaleen laulajalle ja kutsumaan hänet Suomeen.

Hauskaa, että näinkin lapsellinen vitsi voi nousta koko kansan suosioon. Niin kutsutun Pensseli-Sedän esiintyminen MTV3:sen Livessä oli kuitenki hyvin hankalaa katsottavaa, kun yleisö vauvasta vaariin taputtaa vaivaantuneena Sedän laulaessa ”omaan perseeni, nyt hän vetää”. Alla Maikkarilive, alkuperäinen löytyy täältä.

——-

Tässä kertosäe ei vain kuulosta suomen kieleltä, se on myös lausuttu täysin oikeaoppisesti. Hämmentävä kehoitus näin aurinkoiselta biisiltä. Kappale alkaa kohdasta 0.35.

Bright ft. Belle 9 Nimemuona

——-

Rudimentalin klassikko, Nakkivene, on varmaankin listan paras biisi. Kappaleen vakavuus tekee hokemasta kahta koomisemman. Rudimentalin keikalla Provinssissa 2014 yleisö lauloi mieluummin suomiversiota, joka loi tilanteesta äärimmäisen absurdin.

Rudimental Not Giving In

——-

Tähän tuskin tarvitsee lisätä mitään.

Dalida Pilou Pilou He

——-

Lukijan ilmiantama OMD:n Flame of Hope tekee kuulijalle hyvin selväksi, missä paikassa laulun kertomus tapahtuu. Alla ”Diskon edessä”.

——-

Toinen lukijan ilmiantama löytö. Saksalaisen rässibändin Acceptin kertosäkeessä otetaan kantaa, saako kitaraa rämpyttää vessassa. Kohdasta 1.10.

——-

Loppuun Vittu Vittu ja Tero Saatana.

——-

Listan bonuksena intialaisen miehen avunhuuto lauantaiyössä.

Kaljaa