Lauantaina vihelletään peli poikki – mielenosoitus rasismista kumpuavaa väkivaltaa vastaan Helsingissä

Lauantaina marssitaan hyvän asian puolesta.

Lauantaina järjestetään mielenosoitus väkivaltaa vastaan Helsingissä.

Mielenosoituskulkue aloittaa matkansa Kansalaistorilta Senaatintorille lauantaina 24. syyskuuta. Kulkue alkaa kello 12.00.

Kulkueen Facebook-tapahtumasivulla kerrotaan seuraavaa:

”Suomeen on viime vuosina rakentunut hiljaisuuden kulttuuri, jonka varjossa rasismi ja väkivaltainen äärioikeisto ovat saaneet kasvaa rauhassa. Yksi rohkea päätti kuitenkin rikkoa hiljaisuuden ja maksoi siitä hengellään.

Kutsumme nyt kaikkia yhdessä rikkomaan hiljaisuuden ja näyttämään, ettei fasismille ja rasismille ole tässä yhteiskunnassa sijaa. Kutsumme kaikkia toimimaan yhdessä sen puolesta, että kukaan ei joutuisi pelkäämään natsien väkivaltaa. Jokainen meistä voi nousta rasismia vastaan sitä kohdatessaan. On vastuumme puuttua ja tarjota tukea silloin kun joku muu puuttuu siihen. Yhdessä se on helpompaa. On aika sanoa: Peli poikki!

Suomessa toimii tällä hetkellä väkivaltainen uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliike (SVL). Se on saanut syyllistyä väkivallantekoihin aivan liian rauhassa. Poliitikkojen hiljaisuus on tarjonnut rasismin ja uusnatsiliikkeen kasvulle otollisen maaperän. On aika rikkoa hiljaisuus ja tehdä selväksi, että järjestäytyneelle rasismille ei ole Suomessa sijaa!

Meidän on kaikkien osoitettava yhdessä, että näin ei voi jatkua. Yhdessä toimimalla voimme aloittaa uuden toiminnan ajan, jolloin jokainen ihminen uskaltaa nousta rasismia vastaan, missä ikinä sitä näkeekään.”

Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.