Legendaarinen säveltäjä ja elektronisen musiikin pioneeri Suzanne Ciani saapuu Suomeen

Ciani nähdään kirkossa.

29.09.2021

Yhdysvaltalainen säveltäjä ja elektronisen musiikin pioneeri Suzanne Ciani saapuu tammikuussa Helsinkiin.

Legendaarinen äänitaiteilija konsertoi Helsingin Temppeliaukion kirkossa perjantaina 14. päivä tammikuuta 2022. liput tulevat myyntiin perjantaina 1. päivä lokakuuta klo 9.00 Lippupisteeseen ja Tikettiin.

Cianin ura musiikin ja musiikkiteknologian parissa alkoi 1960-luvun lopulla Kalifornian ja Stanfordin yliopistoissa. Kyseisissä opinahjoissa Ciani tutustui niin varhaiseen tietokonemusiikkiin kuin Buchla-syntetisaattorin keksijä Don Buchlaan.

1970- ja 80-luvuilla Ciani teki pitkän uran mainos- ja peliäänisuunnittelijana sekä elokuvamusiikinkin parissa. Hänen luomuksiaan ovat esimerkiksi maailman ensimmäisen puhuvan Xenon-flipperin äänet sekä suurelle yleisölle tuttu Coca Cola -mainosten niin kutsuttu pop-and-pour-ääni.

Ciani on julkaissut uransa aikana yli 20 studioalbumia ja ollut ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi viisi kertaa. Viime vuosina Ciani on jälleen tehnyt paluuta rakkaan Buchla-syntetisaattorinsa pariin. Temppeliaukion kirkon visuaalisessa tilassa uppoudutaan siis tammikuussa maagisiin Buchla-tunnelmiin artistille ominaisen kvadrofonisen äänentoiston avulla.

Keikkatiedot videon alla. Kuuluissa David Letterman -esiintymisessään Ciani esitteli tuolloista soitinteknologiaansa talk show -juontajalle, joka ei ymmärtänyt oikeastaan mistään mitään.

SUZANNE CIANI (US)
Perjantai 14.1.2022
Helsinki, Temppeliaukion kirkko

Liput myyntiin pe 1.10.2021 klo 9 Lippupisteessä ja Tiketissä
– ennakkoon alk. 32,50 EUR
– ovelta 34 EUR

Lisää luettavaa