Levy-yhtiö Svart palkittiin valtakunnallisella musiikkivientipalkinnolla

Vinyylijulkaisuistaan tunnetun Svartin liikevaihdosta miltei puolet ulkomailta.

09.12.2019

Music Finland on myöntänyt valtakunnallisen musiikkivientipalkinnon levy-yhtiö Svart Recordsille. Perusteluiksi mainittiin muun muassa kansainvälisesti ainutlaatuinen liikeidea ja panos monimuotoiseen suomalaisen musiikkikulttuurin vientiin.

Viidettä kertaa jaettu valtakunnallinen musiikkivientipalkinto on tunnustus suomalaiselle musiikkialan yritykselle, joka on menestyksekkäästi kehittänyt ja kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa sekä osoittanut edelläkävijyyttä suomalaisen musiikin kansainvälistämisessä.

Vuosittaisella palkinnolla halutaan huomioida musiikkialan vientiyritysten tekemä tärkeä työ sekä samalla kertoa aktiivisista ja kasvavista alan yrityksistä. Palkinnon saaja ikuistetaan Tavastia-klubin ulkoseinälle kiinnitetyllä palkintolaatalla Helsingin Urho Kekkosen kadulla.

Tomi Pulkin ja Jarkko Pietarisen vuonna 2009 perustama Svart on kansainvälinen brändi, jonka 1,48 miljoonan euron liikevaihdosta lähes puolet tulee ulkomailta. Svart on kasvanut turkulaisesta pikkufirmasta globaalisti arvostetuksi ja merkittäväksi äänitealan tekijäksi, joka julkaisee uutta ja vanhaa musiikkia sadan levyn vuosivauhdilla. Yhtiön tekemistä leimaa intohimo musiikkiin, laadukkaisiin tuotteisiin, kulttuurihistoriaan sekä kansainvälistymiseen.

”Svart on vaihtoehtoisen musiikin moniottelija, joka on onnistunut tekemään undergroundista bisnestä ja merkittävää musiikkivientiä. Yhtiö tekee kotimaisia ja kansainvälisiä kulttuuritekoja ja tekee niitä laadulla”,  Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö kommentoi.

Svartin maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen liikekonsepti perustuu yhtälailla kiinnostaviin uudelleenjulkaisuihin, ennen kuulemattomiin arkistojen aarteisiin sekä ennen kaikkea uusien kykyjen löytämiseen. Tämä on tehnyt Svartista haluttavan kumppanin myös ulkomaalaisille artisteille.

Lisää luettavaa