Liam Gallagherin bändi studioon

12.04.2010

Oasis-laulajan uusi yhtye on menossa studioon huhtikuun lopussa, mutta ensimmäisiä julkaisuja saa odottaa syksyyn asti. Brittirockin rääväsuu ei osoita rauhoittumisen merkkejä.

Kuva: Sony Music

Liam Gallagher lupailee ShortListin haastattelussa uutta sinkkua bändiltään lokakuuhun mennessä sekä ensimmäisiä keikkoja samoihin aikoihin. Albumin julkaisua saa odottaa ensi vuoteen.

Riitaisasti hajonneen Oasiksen vanhoista jäsenistä koostuva, toistaiseksi nimeämätön bändi on Liamin mukaan jo tehnyt uuden albuminsa biisit valmiiksi. ”Oasis 2.0” -nimellä jonkin aikaa kulkenut yhtye kuulostaa keulakuvansa mukaan aivan erilaiselta kuin Oasis.

Haastattelussa Gallagher kritisoi tapansa mukaan comebackia tekevää Bluria ja väittää, että bändi palasi yhteen rahan takia. Samalla hän sanoo, ettei Oasis tule ikinä takaisin, vaikka hänen nykyisen bändinsä jäsenet soittivat kaikki Oasiksessa.

Gallagherin veljesten myrskyisä suhde ei osoita paranemisen merkkejä. Liam sanoo, ettei hän halua nähdä veljeään Noelia, mutta jos sattuu näkemään, voi olla varma, että luvassa on tappelu.

Oasiksen kitaristi ja biisintekijä Noel esiintyi maaliskuun lopussa Lontoon Royal Albert Hallissa ensimmäisillä soolokeikoillaan. Helsinkiläislaulaja Manna kertoi viime viikolla kiertueblogissaan, että häntä lontoolaisessa studiossa äänittänyt tuottaja oli muutamaa päivää aiemmin äänittänyt Noel Gallagherin soolobiisin. Noel on puhunut soololevyn tekemisestä jo vuonna 2007.

Lisää luettavaa