Liisa Akimofilta uusi albumi – #Lesbohuora-kappale taitaa saada muutamankin kuulijan nikottelemaan

Liisa Akimofilta uusi albumi!

18.01.2024

Liisa Akimofilta ilmestyi eilen uusi sooloalbumi. Kyseessä on meritoituneen artistin ensimmäinen soololevy 27 vuoteen. Ajatus uuden albumin tekemisestä syntyi, kun Akimof kävi soolokeikoilla esittämässä uusia kappaleitaan.

”Ihmiset tulivat kysymään, mistä he saavat kuulla näitä lauluja. Kun tarpeeksi moni näytti vilpittömästi olevan kiinnostunut uusista tuotoksistani, päätin tehdä levyn”, Akimof kertoo tiedotteessa.

Tuottajana levyllä toimii Amurista ja Rock Siltanen Groupista tunnettu Mikko ”Silli” Siltanen, Siltanen puolestaan kokosi albumin muusikot omasta vetkostostaan. Mukana ovat kitaristi Pekka Tuomi (mm. Litku Klemetti) joka myös miksasi ja masteroi kappaleet, Antti Vuorenmaa (Lyyti, Tiisu) soitti kosketinsoittimia ja Sebastian Krühn (Laura Moisio, Samanna) soittaa rumpuja ja perkussioita. Taustalauluja lauloi pääasiassa Kielo Kärkkäinen, mutta myös Niko-Pekka Ahola ja Jukka Nousiainen ovat mukana.

Albumi ei tyydy yhteen tyylilajiin, vaan siltä löytyy niin pianoballadia, bossa novaa, jazzia, poppia kuin diskoakin. Sanoituspuolellakaan ei pidätellä:

”Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi #Lesbohuora ei tule milloinkaan soimaan missään radiossa, mutta tietyt porukat haluavat kovasti vetää sitä karaokessa”, artisti kertoo. ”Kyseisestä kappaleesta saattaa muodostua myös jonkinlainen voimabiisi jatkuvaa huorittelua kokeville, sillä keikoilla #lesbohuora-paidat revitään käsistä.”

Fyysinen cd tuoreesta julkaisusta ilmestyy ylihuomenna perjantaina 19. tammikuuta. Keikoilla artistia nähdään myös, ja keikkapaikat löydät videon ja albumilinkin alta.

Tulevat keikat
7.2. Love is Punk, Helsinki (soolo)
24.2. Vuotalo, Helsinki (Liisa Akimof soolo ja Akimowskaja Sisters & Bro)
2.3. Torvi, Lahti (Liisa Akimof & Yökerho)
8.3. YO-talo, Tampere (soolo ja Mimmit jytää meitin)
27.3. G-Livelab, Tampere (Liisa Akimof & Yökerho)
6.4. Suisto, Hämeenlinna (Liisa Akimof & Yökerho)
11.4. Sointula, Joensuu (soolo)
12.4. Teatteriravintola Ilo, Mikkeli (soolo)
26.4. Utopia, Turku (Liisa Akimof & Yökerho)
27.4. Korjaamon vintti, Helsinki (Liisa Akimof & Yökerho)
8.5. Lutakko, Jyväskylä (Liisa Akimof & Yökerho)

Lisää luettavaa