Liki kaksi vuosikymmentä julkisuutta kartellut Journey-legenda palasi lavalle yllättävän bändin kanssa

28.05.2014

Videokamerat tallensivat sunnuntaina jotain suht harvinaista: entinen Journey-solisti Steve Perry lauloi ensimmäistä kertaa julkisesti 19 vuoteen. Ja kaikki tämä vieläpä Eelsin keikalla, hyvä!

Teksti: Jari Setälä, kuva: Journey 1970-luvulla, Steve Perry toinen oikealta

Alternative-yhtye Eelsin keikkaa Yhdysvaltojen St. Paulissa viime sunnuntaina todistaneet katsojat saivat kohdata melkoisen ilahduttavan yllätyksen, kun kesken keikan toista encorea lavalle asteli AOR-klassikko Journeyn pitkäaikaisimpana solistina tunnettu Steve Perry.

Perryn yllätysesiintymisestä tekee poikkeuksellisen merkittävän se seikka, ettei mies ole laulanut julkisesti yleisön edessä kertaakaan sitten vuoden 1995. Perry jättäytyi pois Journeysta bändin Trial by Fire -albumin (1996) jälkeen terveyshuolien takia eikä hän ole sen koommin ollut juurikaan aktiivisesti mukana muissakaan musiikkiprojekteissa.

Rolling Stone -lehden mukaan Eels-johtaja Mark Everett esittelikin Perryn lavalle sanomalla, että ”tämä mies jätti aikoinaan rock-tähden elämän taakseen, koska se ei enää tuntunut hänestä hyvältä”. Siihen Everett lisäsi vielä: ”Jostakin vain hänen tietämästään syystä tämä ilta on ilmeisesti sellainen, jolloin se tuntuu taas hyvältä”.

Perry esitti bändin kanssa Eelsin It’s a Motherfucker -kappaleen, jota Perry kertoi yleisölle erityisesti rakastavansa. Eels ei kuitenkaan luonnollisestikaan päästänyt Perryä pois lavalta ilman parin Journey-hitinkin esittämistä, joten ryhmä esitti vielä yhdessä Journey-biisit Open Arms ja Lovin’, Touchin’, Squeezin’.

Vaikkei Perry siis olekaan laulanut näitä biisejä julkisesti pariin vuosikymmeneen, tuntuisi miehen äänestä löytyvän edelleen ainakin ripaus samaa tuttua suurieleistä potkua kuin Journeyn huippuvuosinakin. Perryn ja Eelsin yhteisesiintymisestä kuvattu video on katsottavissa jutun loppuosassa.

Nykyään 65-vuotias Steve Perry toimi Journeyn solistina yhtyeen menestyksekkäimpinä vuosina 1977–1987 ja uudelleen bändin ensimmäisen comebackin aikaan 1995–1998. Perryn lähdettyä bändistä hänet korvasi ensin Steve Augeri ja sen jälkeen Jeff Scott Soto. Yhtyeen nykyinen solisti on ollut vuodesta 2007 lähtien filippiiniläinen Arnel Pineda.

Lisää luettavaa