Lil Pumpin uutta kappaletta syytetään luvattomaksi sampleksi – tekijät eivät vaadi korvauksia, vaan näkevät tapauksessa suuremman ongelman

Lil Pump julkaisi uuden kappaleensa Racks on Racks torstaina.

03.02.2019

Lil Pump julkaisi torstaina uuden kappaleen Racks on Racks musiikkivideon kanssa. Kappale näyttäisi samalla olevan ensimmäinen single artistin tulevalta albumilta Harverd Dropout.

Pari päivää julkaisunsa jälkeen Racks on Racks sai kuitekin osakseen negatiivista huomiota, kun brittiläinen muusikko Geoff Barrow huomautti Twitterissä räppärin uuden kappaleen  olevan luvaton sample hänen ja Ben Salisburyn Hävitys (engl. Annihilation) -tieteiskauhuelokuvaan säveltämästä musiikista.

Barrow ei kuitenkaan vaadi kappaleesta rojalteja, vaan painottaa, ettei tekijänoikeusrikkomus ole ongelma, jonka he kappaleessa näkevät. Sen sijaan kappaleen käyttöyhteys heidän seksistiseksi kuvailemallaan Racks on Racksin musiikkivideolla ei miellytä heitä.

”Haluamme ihmisten tietävän, että emme ole millään tavalla sallineet musiikkimme käyttöä kappaleessa, joka on järkyttävän alentava nuoria naisia kohtaan” Barrow kertoi Pitchfrokin haastattelussa. ”Isinä ja #MeToo-liikkeen vakaina kannattajina olemme ällistyneitä, miten tämänkaltaisia kappaleita ei huomioida mediassa tästä syystä. Tiedän, että ihmiset tulevat kutsumaan meitä ”old fuckereiksi” ja että (se) musiikki ei ole meille, ja he ovat ehkä oikeassa, mutta misogynia (naisiin kohdistuva aliarvostus ja viha) on silti väärin, riippumatta siitä, minkä ikäinen olet”

Alta voit kuunnella ja vertailla Lil Pumpin uuden kappaleen ja Hävitys-elokuvan tunnusmusiikkia toisiinsa.

https://twitter.com/jetfury/status/1091438120309059584

 

 

Lisää luettavaa