Lintubongaus ei ole ikinä ollut näin erilaista – Suomen raptaivaalla liitävät Toluhaukat monipuolistavat skeneä

10.06.2016

”Tolu tolu, missä sä oot ollu”, kysyi Teflon Brotherskin aikoinaan. Nyt asialle on omistautunut vielä syvällisemmin Oulusta liitävät Toluhaukat. Hyvin pitkälti yhtäläisyydet Tefloneihin loppuvatkin siihen.

Toluhaukat tuovat kaivatun lisän Suomen alati monipuolistuvaan rapskeneen synkällä trapillaan. Pienlevy-yhtiö Överdogin julkaisema Tyhjä lipas -albumi on eittämättä vuoden mielenkiintoisimpia tapauksia.

Levyllä tosiaan kuuluu modernit trapbiitit, esimerkiksi nimikkobiisissä Tyhjä lipas. Vastapainoksi on kappaleita kuten Takaapäin mayne pt.2 , jossa voi kuulla selviä kaikuja kuitenkin myös ysäriräppiin. Asioita jotka tekevät levystä vielä paljon mielenkiintoisemman tapauksen.

Levy on tunnelmaltaan synkkä ja päihteinen. Esimerkiksi kappaleessa M.A.P., on vierailevan räppärin Medicaten versen jälkeen miltei aurinkoinen biitti. Asia muuttuu hyvinkin pian kun ilmoille kajahtaa hautajaisurut ja hetken päästä ollaankin jossain muualla kuin auringon alla.

Samanlaista kikkailua löytyy levyltä muutenkin. Molemmilla räppäreillä (Tolu-J ja Sike Da Sinista) Oulun murre tuo sävyä väkevään flowhun ja biisit kuulostavat todella viimeistelyiltä. Vierailijalistalta löytyy nimiä kuten Sairas T ja SLS.

Kuten aiemmin sanottu, trapmusiikkia ei Suomessa ole vielä paljoa tehty. Tai ainakaan se ei ole noussut paljoa esiin. Siinäkin mielessä Toluhaukoille kannattaa eittämättä antaa mahdollisuus. Levy löytyy levykaupoista ja useammasta streampalvelusta. Tsekkaa nimikkobiisin video alta. Lintubongaus ei ole ikinä ollut näin erilaista.

Lisää luettavaa