Luolasukeltajat kohti valoa – Rumban listalla uusia lisäyksiä

Rumban uusi soittolista nyt Spotifyssa!

10.05.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

FolkhemLuolasukeltaja
Folkhemillä ei liene pulaa biisiaihioista, sillä uusi yhtye koostuu melkoisesta tekijäkaartista Ruusuista tutusta Alpo Nummelinista lähtien. Lisätietoja yhtyeestä täällä.

Yhtyeen kolmas kappale antaa vaikutelman siitä, miltä yhtyeen musiikki tulee jatkossa kuulostamaan. Sanoituksissa on solmuja joita riittää avattavaksi, vaikka kappale vaikuttaakin suoraviivaiselta. Jokaista elämystä odottaa pettymys. Synkkämielistä oli jo edellisellä listabiisillä, Kuulokkeet.

RosiVanha minä
Rosi piti luovaa taukoa, mutta nyt on uuden musiikin vuoro. Kappaleella pohditaan sitä, onko elämän suunta oikea ja mitä kaikkea on jäänyt taakse. Vanhaa minää kaivataan, jos nykyisessä on jotain korjattavaa.

AresPahaa seuraa
Rähinän uutta sukupolvea edustava Ares vakuuttaa ettei ole pahaa seuraa. Melodinen, hivenen jopa tangovivahteinen trap-biisi sisältää Aresin napakkaa riimittelyä, samalla kun hän muistuttaa erottuvasta äänestään. Latinalaisen Amerikan suuntaan musikaalisesti vihjaileva kappale herättää kysymyksiä. Löydetäänkö Ares seuraavan kerran kenties reggaetonin maailmasta?

Folamour, Liv EastI Miss Having Someone to Talk To
Samaan aikaan kun edellä oli pahaa seuraa, toisilla ei ole seuraa ollenkaan. Kenties karanteenitunnelmissa syntynyt kappale on taattua Folamouria kaikkine soul-house-mausteineen. Laulusta vastaa Liv East. Ordinary Drugs -albumin viime vuonna julkaissut tuottaja-dj luo biisillä nopeasti hyvän tunnelman ja samalla saa odottamaan mahdollista tulevaa albumia. Kokonaisuudessaan hyvää mieltä luova pahan mielen biisi.

Lisäksi listalla on esimerkiksi uutta Ruusut-musiikkia, uuden albummin julkaissutta Adi L Haslaa ja Laura Närhen uusi kappale. Lisäksi listalle lisättiin 9.5. kuolleen rock’n’roll-pioneeri Little Richardin vuoden 1955 läpimurtohitti Tutti Frutti.

Lisää luettavaa