Luvassa kaikkien aikojen show? Suomeen saapuva The Weeknd pisti miljoonia omaa rahaa Super Bowlin väliaikaesitykseen

Luvassa on herkullinen ottelu ja vähintään yhtä herkullinen väliaikashow.

Anton Tammi

Tulevana yönä pelataan amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan finaaliottelu Super Bowl. Ottelussa mittelevät vastakkain Tom Bradyn edustama Tampa Bay Buccaneers ja Patrick Mahomesin Kansas City Chiefs. Siinä missä Chiefs on hallitseva mestari, on Brady itse jo kymmenettä kertaa Super Bowlissa. Ottelua pidetäänkin legendan ja uuden supertähden kohtaamisena. Jenkkifutiksen mittapuulla ottelu on siis superherkullinen, sitä väliaikaesitys on jälleen kerran myös popin ystäville.

Tänä vuonna väliaikaesityksestä vastaa The Weeknd. Kanadalaista ovat edeltäneet nimet kuten Jennifer Lopez, Beyoncé, Justin Timberlake, Bruno Mars ja Lady Gaga.

The Weeknd julkaisi juuri Highlights-kokoelman, joka pitää sisällään artistin isoimpia hittejä. Kokoelman biisejä on striimattu Spotifyssa yhteensä yli 13 miljardia kertaa. Yksi isoimmista hiteistä on viimevuotiselta After Hours -albumilta löytyvä Blinding Lights, joka oli suomalaisten radiokanavien soitetuin ulkomainen kappale viime vuonna. Spotifyn globaalin top 50 -listan kärkiviisikosta löytyy tällä hetkellä kaksi The Weekndin kappaletta.

Kenties kokoelmasta voi saada jonkinlaista osviittaa siihen, mitä biisejä The Weeknd aikoo esittää. Kokoelma sisältää biisejä ensimmäisestä mixtapesta tämän päivän hitteihin – Starboyn kaltaisia täysosumia vuosien varrelta unohtamatta.

Melkoinen show on varmasti tiedossa, sillä Forbes-lehden tietojen mukaan The Weeknd on käyttänyt keikkakuluihin 7 miljoonaa dollaria omasta pussistaan. Se on valtava rahamäärä, sillä keikka kestää noin 15 minuuttia. Artisti ei itse saa Super Bowl -esiintymisestä korvausta, silmäpareja ja mediatilaa senkin edestä.

Myllytys on kovaa: Toronton pormestari John Tory määräsi päivästä virallisen The Weeknd -päivän artistin kotikylään.

Yllättäen artistin esiintymisestä ei ole erityisempiä speksejä herunut, mutta ainakin After Hours -albumista tuttu konsepti on oletettavasti läsnä. The Weekndin tämänhetkinen visuaalinen maailma kuvineen ja videoineen sisältää suomalaisväriä, sillä veljekset Anton ja Aleksi Tammi ovat olleet rakentamassa tätä ilmettä. Työryhmässä ovat olleet mukana myös muun muassa leikkaaja Janne Vartia ja äänisuunnittelija Akseli Soini.

Moni odottaa Daft Punk -kaksikon nousevan lavalle esittämään Starboy ja I Feel It Coming -hittejä. Muista mahdollisista vierailijoista ei ole hiiskuttu, eikä ranskalaiskaksikon näkyminenkään ole varmaa, saati kuuluminen.

Ensi vuonna The Weeknd suuntaa mittavalle kiertueelle. Kiertue käynnistyy tammikuussa Yhdysvalloista. Sen Euroopan osuus starttaa Helsingin Hartwall Arenasta lauantaina 10. syyskuuta. Liput keikalle maksavat alkaen 69, 50 euroa ja ne tulevat myyntiin huomenna maanantaina 8. helmikuuta Ticketmasterissa kello 11.

Itse matsi alkaa kello 01.30 ja se näkyy V Sport urheilu -kanavalta, joka näkyy ilmaiseksi maanantaihin asti. TV-lähetys alkaa kello 00.00.

Tsekkaa alta muutama yöllä todennäköisesti kuultava kappale.