”Mä en esitä mitään” – Haastattelussa Slani

Slani on Def Jamin tuorein nimi.

10.07.2021

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Davia Akenami, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Slani, joka on Suomen Def Jamin tuorein kiinnitys. Artisti julkaisi juuri debyyttisinglensä Stacks, joka tekee meiningin heti selväksi. Rumballe muusikko kertoo taustastaan musiikin parissa.

Mikä soi napeissa just nyt?
Bankroll FreddieCheck. Tällä hetkel on tullut kuunneltuu tosi paljon Atlantan suunnalta tulevia artisteja. Digaan siit meiningist.”

Mist sä tuut?
”90560 (toim.huom. postinumero Oulussa) mistä tuun ja matka tähän on ollu pitkä.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Junnuna olin jo sillee, et tämä tuntuu yhdeltä niistä jutuist mitä mut on tehty tekee.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Oon saanu tosi paljon inspistä useista artisteista, mutta merkittävimmät on aina ollut Lil Kim ja Beyonce. 2pac ja 50 Cent on inspannut mitä tulee asenteeseen, periksiantamattomuuteen ja kuinka mennä vaikka harmaan kiven läpi.”

”Tän hetkisistä artisteista City Girls on kyllä inspannut mitä tulee musaa ja asenteeseen. Ne ei esitä mitää ja ne on täysin omia itsejään. Myös heidän ystävyys on ihailtavaa – real ride or die shit.”

Supervoimasi?
”En kelaa et mulla on mitää supervoimia, mä vaa teen mun juttua.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Energia, ’omistat spotin’ -energia.”

Slani?
”Haluan tehdä paljon erinlaisia juttuja. Niin sanotusti maalaa niin korkealle kuin pystyy. Kuuntelen biittei ja alan kirjoittaa, katon minkä fiiliksen se biitti luo ja alan väsää settii sen ympärille. En forcaa midii. Tärkeintä mulle on, että se biisi on mä. Mä en esitä mitään.”

Def Jam?
”Yritin etsiä tuottajaa, mulla oli tarkoitus itsenäisesti droppaa eka. Pistin demoo noin viidelle tuottajalle ja kaksi vastasi. Toinen niistä oli Jarkko Ehnqvist.”

”Se kelas, jos olisin kiinnostunut hyppää yhteen projektiin. Se sendi mulle biitin, pistin sen päälle taustalle, nauhotin puhelimella (räpit) ja sendin whatsapissa. Näköjää se fiilas.”

”Koen, että sovin Def Jamin meininkiin ja en kyllä näe, että olisin millään muulla lafkalla.”

Lisää luettavaa