Maailma kylässä -festivaali laajenee ympäri Helsinkiä

Esiintyjiä on melkoiset määrät.

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, paneutuu tänä keväänä ympäristö- ja ilmastokysymyksiin sekä pakolaisuuden ja rauhan aihepiireihin 23.–29. päivä toukokuuta.

Konserttiohjelmiston päätapahtuma järjestetään sunnuntaina Allas Sea Poolin ulkoilmalavalla, jossa nähdään kovatasoisia kansainvälisiä sekä kotimaisia yhtyeitä. Lisäksi konsertteja järjestetään lauantai-iltana Tiivistämössä ja sunnuntaina Temppeliaukion kirkossa.

Esiintyjinä nähdään muun muassa Les Amazones d’Afrique. Panafrikkalaisia tyylejä, elektronisia soundeja ja nykyaikaista pop-musiikkia sekoittava kollektiivi käsittelee kappaleissaan vaikeita aiheita, kuten naisten kohtaamaa väkivaltaa, seksuaalista identiteettiä ja pakkoavioliittoja. Festivaalilla nähdään laulajat Mamani Keïta, Fafa Ruffino ja Dobet Gnahoré.

Allas Sea Poolin lavalla nähdään myös kahdeksan nuoren muusikon muodostama Santrofi. Ghanalaiseen highlifeen karibialaisia tyylejä, kongolaista soukousia ja nigerialaista afrobeatia yhdistelevä yhtye valloitti maailmaa useilla isoilla kansainvälisillä festivaaleilla ennen pandemiaa vuonna 2019.

Festivaalilauantain musiikillinen kohokohta on Orkesta Mendozan iltakeikka Tiivistämössä. Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueen musiikillista yhteensulaumaa edustava kokoonpano yhdistelee pop- ja rockmusiikkia latinalaisiin ranchera-, son- ja cumbiarytmeihin.

Festivaalin musiikkiohjelmistossa nähdään myös viime kevään Maailma kylässä -virtuaalifestivaalilla valloittanut Nicole Willisin ja Gospel Helsingin yhteisesiintyminen livenä Temppeliaukion kirkossa sekä lastenbändi Pikku Papun Orkesteri Allas Sea Poolilla.

Esiintyjiä ja esityksiä on valtavat määrät. Voit tsekkailla ohjelmaa tarkemmin täältä.

Lisää luettavaa