Maailma kylässä -festivaali tulee taas muutaman vuoden tauon jälkeen – ilmaistapahtuman musiikkikattaus valmis

Festivaali järjestetään Helsingissä toukokuussa.

26.03.2023

Vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali Maailma kylässä järjestetään tänä vuonna muutaman vuoden tauon jälkeen. Ilmaistapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa uudella paikalla Helsingin Suvilahdessa toukokuun viimeisenä viikonloppuna 27.-28.5.

Festivaalin musiikkiohjelmisto on nyt valmis. Kotimaiseen kattaukseen kuuluvat Von Hertzen Brothers, Jesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki. Ulkomaisia esiintyjiä ovat naisten oikeuksia puolustava israelilais-persialainen laulaja Liraz sekä ihmisoikeuksiin ja Ukrainan sotaan kantaaottava ukrainalais-kanadalainen yhtye Balaklava Blues. Lisäksi tapahtumassa esiintyvät jo aiemmin julkistetut nigerialainen Seun Kuti & Egypt 80 ja eteläafrikkalainen Toya Delazy.

Tapahtuman teemana on muutosvoima. Sitä rakentavat konsertit, kymmenet puheet ja keskustelut, lapsille suunnattu ohjelma sekä 200 näytteilleasettajaa järjestöistä viranomaisiin ja ruoka- ja basaarimyyjiin. Puheenvuoroja tapahtumassa esittävät muun muassa aktivistit Helena Gualinga ja Winnie Masai. Lisäyksiä puheohjelmaan, lastenohjelma, näytteilleasettajat ja kartat julkaistaan huhtikuun aikana.

”Festivaalilla voi kokea elämyksiä, perehtyä yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä tietysti nauttia hyvästä musiikista, ruuasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Haluamme kannustaa yksilöitä ja yhteisöjä toimimaan muutosvoimana kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan puolesta maailmassa, jossa eriarvoistuminen ja epäoikeudenmukaisuus kasvavat”, festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi kertoo.

Tapahtuma on maksuton. Lisätiedot Maailma kylässä -nettisivuilta.

Lisää luettavaa