Maailman huonoimmasta bändistä tehdään elokuva

The Shaggs -yhtyeen tarina tulee valkokankaalle.

13-vuotiaan tytön elämästä kertovan, loistavia arvosanoja saaneen Eight Grade -elokuvan pääosaesittäjän Elsie Fisherin seuraava rooli on melkoisen yllättävä. Kulttiyhtye The Shaggsistä tehdään nimittäin elokuva, ja Ken Kwapisin ohjaaman leffan pääosaan on palkattu juuri Fisher.

Elokuva kertoo vuonna 1968 perustetun The Shaggs -yhtyeen tarinan. The Shaggsiä on kuvailtu ”maailman huonoimmaksi bändiksi”, mutta se on noussut vuosien varrella kulttisuosioon.

Yhtyeen muodostivat kolme Wigginin sisarusta (myöhemmin bändiin tuli vielä neljäs sisko mukaan). Yhtye sai alkunsa heidän mummonsa ennustuksesta. Mummo kertoi Wigginsin sisarusten isälle tämän ollessa nuori, miten hän menisi naimisiin myöhemmin traagisesti kuolevan blondin naisen kanssa, saisi kaksi poikaa ja myöhemmin tyttäriä, joista tulisi maailmankuuluja musiikkitähtiä.

Kun kaksi ensimmäistä ennustusta osui oikeaan, Wigginsin sisarusten isä vetikin lapsensa pois koulusta näiden ollessa nuoria, osti heille soittimet ja soittotunteja ja patisti äänitysstudioon siitäkin huolimatta, että tytärten soittotaidossa oli kauniisti sanottuna vielä hieman toivomisen varaa.

Philosophy of the World -albumi painautui nopeasti unohduksiin. Sen epämääräinen ja -vireinen musiikki kutitteli kuitenkin esimerkiksi Frank Zappaa oikeista kohdista, ja hän tunnustautui yhtyeen faniksi. Myöhemmin mm. Kurt Cobain hehkutteli bändiä.

Elokuvan ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa