Maailman paras yhtye tulee Suomesta – tältä näyttää sen uusi video

Radiopuhelimet julkaisi uuden videon.

18.07.2023

Ainakin intohimoisten faniensa mielestä maailman paras yhtye Radiopuhelimet on julkaissut uuden singlen tulevalta levyltään. Siihen julkaistiin myös video, johon on kerätty keikkakuvia faneilta. Tiedotteen mukaan ensimmäinen ”Ikä on numero” -niminen näytebiisi (nimenomaan lainausmerkeissä!) tulevalta levyltä poimii vaikutteensa no wave -veteraani James Whitelta neofunkin kultakaudelta 1970- ja -80-lukujen taitteesta.

Radiopuhelimet-nimen saanut tuleva albumi ilmestyy 15. päivä syyskuuta If Societyn kustantamana ja sisältää 11 kappaletta. Vanhinta materiaalia edustaa Mielenilmaus aamuyöllä, ja se on vuoden 2005 Tommi-näytelmästä peräisin oleva haikea tango. Muut biisit ovat uudempaa tuotantoa.

”Levyllä kuullaan muun muassa Joy Divisionin ja noiserockin ristisiitosta, Scandinavian action progea sekä vanhaa kunnon neofunkia. Biisien luomisessa ei ole käytetty tekoälyä, vaan mallinnuskelvotonta älyttömyyttä. Soitto venkoilee kuin savolainen mato koukussa ja ruhjoo kuin aamuyö nakkikopilla. Kitarat kirskuvat, torvet huutavat. Syntetisaattori tuo mukaan tuoretta soundia ja soittajapolvea”, tiedote kertoo.

Katso uuden kappaleen video alta.

Lisää luettavaa