Maailmasta löytyy kuin löytyykin ainakin yksi ammattimuusikko, joka kehuu Spotifyta ja vieläpä ansaitsee hyvät rahat suoratoistopalvelusta

Tämä on melkein kuin olisi bongannut uhanalaisen eläinlajin.

01.01.2018

Joulunpyhien aikaan Portisheadin Geoff Barrow valitteli Twitterissä, ettei taida tuntea ketään muusikkoa, joka olisi tehnyt enemmän kuin viitisensataa puntaa Spotify-rojalteissa.

Tämä herätti intohimoista keskustelua muusikoiden kesken, ja yleinen fiilis vaikkapa Thom Yorken sanoin oli juuri se mitä odottaisikin…

Kuitenkin kun jenkkiläisen Car Seat Headrest -indiebändin keulakuva Will Toledo liittyi keskusteluun, mies vakuutteli että itse saa Spotifylta jopa niin paljon rahaa, että pystyisi sinnittelemään arkielämässään pelkästään niillä tuloilla.

Tämä selittyy ilmeisesti sillä, että Toledo julkaisi erittäin paljon musaa omakustanteena ennen kuin sai bändinsä kanssa levytyssopimuksen Matador-lafkan kanssa. Ja nimenomaan näistä Toledo saa mainitsemansa Spotify-palkkiot.

Eli rivien välistä voi kai siis lukea, että Spotify maksaa kyllä rojalteja, mutta että useimpien artistien kohdalla rahavirrat stoppaisivat levy-yhtiön kohdalla, eivätkä koskaan aivan pääse valumaan itse tekijöiden taskuun. Mielenkiintoista.

Lisää luettavaa