Maaliskuussa Helsinkiin jäähyväiskiertueellaan saapuvasta Swansista tekeillä dokumentti

25.01.2017

Yhdysvaltalaisesta Swansista on tekeillä Where Does a Body End -niminen dokumentti, jossa kerrotaan Michael Giran johtaman legendaarisen bändin 35-vuotinen tarina sen syntyhetkistä vuodesta 1982 nykyisen kokoonpanon hajoamiseen viime vuonna.

Dokumentti on ollut tuotannossa vuodesta 2010 lähtien. Ohjaaja Marco Porsia on tallentanut yli 40 esiintymistä kahden edellisen albumin kiertueilta, bänditreenejä ja viimeisen The Glowing Man -albumin nauhoitussessioita.

Porsialla on arkistoissaan myös arvokasta kuvamateriaalia vuosien 1984-1997 keikoilta ja kiertueilta. Haastatteluita nähdään muun muassa Sonic Youthin Thurston Moorelta ja Lee Ranaldolta, The Dresden Dollsin Amanda Palmerilta sekä Savagesin Jehnny Bethiltä.

Tiedotteen mukaan dokumentin ei ole tarkoitus jäädä tavalliseksi musiikkidokumentiksi. Tavoitteena on taiteellinen teos, joka sementoi bändin ja sen musiikin yhdeksi kronikaksi kulttuurihistoriassa.

Porsia toivoo rahoittavansa projektin valmiiksi Kickstarterin avulla. Tähän mennessä kampanja on toiminut hyvin, sillä kolme neljäsosaa tavoitesummasta on täyttynyt. Lahjoittajat voivat toivoa itselleen erilaisia herkkuja alkuperäisistä levypainoksista Jarboen käyttämiin t-paitoihin.

Katso dokumentin esittelyvideo täältä.

Swans esiintyy Helsingin Tavastialla 6.3.

Lisää luettavaa