Måneskin jatkaa albumilistan kärjessä – ”kakkapyllyjen” inhimillinen erhe luikerteli listalle

Viikon uutuuksina Tuomari Nurmio, Jesse Markin ja Eevil Stöö.

21.06.2021

Suomen virallisen albumilistan silmäily aiheutti hämmästystä. Ei siksi, että Måneskin jatkaa listaykkösenä Teatro d’ira: Vol. 1 -levyllään, vaan siksi, että topkympistä löytyi The Maine -nimisen orkesterin Forever Halloween.

Yhdysvaltalaisbändin vuonna 2013 julkaistu albumi oli fyysisellä albumilistalla peräti kakkosena. Ilmiö on poikkeuksellinen muttei tavaton: Tiktok on nostanut vanhoista julkaisuista ja täällä miltei tuntemattomista artisteista ilmiöitä, joiden onnistuu myydä Tavastia loppuun, kuten Mother Mother teki.

Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ollut somehaipista vaan lyöntivirheestä. Suomen virallista listaa ylläpitävälle Ifpille tiedot olivat tulleet Levykauppa Äxältä, jonka toimitusjohtaja Jyri Lipponen selvitteli tapausta Rumban yhteydenoton jälkeen. Lipposen mukaan inhimillinen erhe on tapahtunut heidän päässään, kun varastonhallintasovellusta on käytetty väärässä tilassa, ja Mainen levyt on vahingossa merkattu myydyiksi.

Kappapylly-mainoksistaan tunnetun levykauppaketjun virhe on nyt korjattu ja The Maine listalta kadonnut.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Jesse Markin debytoi pykälää korkeammalla sijalla. Noir-albumi löytyy sijalta seitsemän.

Viikon korkeimman uutuuden sijoitukseen tämä ei vaikuttanut, Tuomari Nurmion Maailman onnellisin kansa on sijalla viisi. Viikon muut uutuudet ovat Polo G:n Hall of Fame (9. sija), k-popyhtye Twicen Taste of Love (20.), Eevil Stöön Marsipan Wave (23.), Migosin Culture III (30.) ja Marinan Ancient Dreams in a Modern Land (32.).

Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana -levylle tuli 170. listaviikko täyteen.

Måneskin jatkaa myös singlelistan ykkösenä ja kakkosena, mutta I Wanna Be Your Slave ja Zitti e buoni vaihtavat päikseen paikkojaan. Blind Channelin Dark Side jatkaa kolmantena ja on ollut sinkkulistalla peräti 20 viikkoa.

Huuhkaja-huuma on nostanut neloseksi Niilan kappaleen Sukupolvien unelma. Muut uutuudet ovat Portioon Boysin Matti ja Teppo -versiointi Vauhti kiihtyy (7.) ja Teflon Brothersin Ilmastonmuutos (9.).

Lisää luettavaa