Mariah Carey haastettu oikeuteen jouluhittinsä vuoksi – syytetään tekijänoikeusrikkomuksesta

Laulajalta vaaditaan vähintään 20 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

Laulajatähti Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You on kappale, jolta on lähes mahdotonta välttyä joulun aikaan. Megahittiä on striimattu pelkästään Spotifyssä miljardi kertaa, ja sen 12 vuotta sitten Youtubeen ladattua musiikkivideota on katsottu 726 miljoonaa kertaa.

Nyt artisti on haastettu joulubiisistään oikeuteen, vaikka sen julkaisemisesta on kulunut jo 28 vuotta. Lauluntekijä Vince Vancen eli Andy Stonen mukaan kyseessä on tekijänoikeusrikkomus, sillä hän on itse julkaissut samannimisen kappaleen Vince Vance and the Valiants -yhtyeen nimissä viisi vuotta aiemmin. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Stone väittää, että saman nimen käyttäminen on mahdollistanut sen, että ihmiset sekoittavat biisit keskenään – siitäkin huolimatta, että kappaleet ovat tyylillisesti hyvin erilaisia. Hän vaatii Careyltä vähintään 20 miljoonan dollarin korvauksia vahingosta.

Huomionarvoista haasteessa on se, että Careyn hitti on vain yksi Yhdysvaltain tekijänoikeusviraston kirjoihin merkitystä 177:stä All I Want for Christmas Is You -nimisestä kappaleesta.

Stonen lakimiesten kerrotaan olleen yhteydessä Careyyn ja hänen edustajiinsa jo viime vuonna, mutta yhteisymmärrystä ei syntynyt. Laulajatar ei ole ottanut vielä kantaa uusiin syytöksiin.

Careyn jouluhitti lienee tuttu jokaiselle, joten alla vertailun vuoksi Vince Vance and the Valiantsin kappale.

YouTube video

Lisää luettavaa