Marianne Faithfull paljasti tietävänsä, kuka on vastuussa Jim Morrisonin kuolemasta

08.08.2014

Faithfull avautui Mojo-lehdelle 43 vuotta sitten menehtyneen The Doors -laulajan kuolemaan liittyvistä seikoista.

Teksti: Jari Setälä

Brittiläisen Mojo-lehden uusimmassa numerossa laulajatar Marianne Faithfull väittää tietävänsä varmuudella, kuka oli vuonna 1971 menehtyneen The Doors -solisti Jim Morrisonin kuoleman takana.

Faithfullin mukaan syypää Morrisonin kuolemaan oli naisen silloinen poikaystävä Jean de Breiteuil, joka toimi siihen aikaan monien sen ajan tähtien heroiinikauppiaana.

Faithfull kertoo Mojon haastattelussa matkustaneensa yhdessä de Breiteuilin kanssa kesällä 1971 Pariisiin, jossa de Breiteuil oli pian pariskunnan saavuttua kaupunkiin lähtenyt tapaamaan Morrisonia tämän vuokraamalle asunnolle.

Faithfull jäi sen sijaan pariskunnan hotellihuoneeseen odottamaan de Breiteuilia ja käyttämään omia huumeitaan, koska hän oli aavistanut etukäteen jonkin olevan vialla Morrisonin ja de Breiteuilin tapaamisessa.

”Jean lähti tapaamaan Jimiä – ja tappoi hänet. Se oli kyllä varmastikin vahinko. Luulen, että Jeanin antama heroiini oli liian vahvaa, ja Jim menehtyi siihen. En tiennyt tästä asiasta mitään silloin. Sitä paitsi kaikki Jimin kuolemaan jollakin tapaa liittyneet ihmiset ovat jo itsekin kuolleet – kaikki paitsi minä”, Faithfull kertoi Mojon haastattelussa.

Jim Morrison löydettiin kuolleena 3. heinäkuuta 1971 pariisilaisesta vuokra-asunnosta. Morrisonille ei koskaan tehty ruumiinavausta, mutta viranomaisten selvityksen mukaan hän kuoli sydänkohtaukseen. Laulajan silloinen tyttöystävä Pamela Courson kertoi tuolloin poliisille Morrisonin ottaneen yliannostuksen heroiinia luultuaan nenän kautta käyttämäänsä huumetta kokaiiniksi.

Lisää luettavaa