Marie Davidson tutkii persoonaansa, Marissa Nadler kiepautti murhaballadin

Täältä löytyy pari kuuntelemisen väärtiä kappaletta.

26.08.2021

Marie Davidson jatkaa irtiottoaan teknoskenestä. Nyt julkaistu single Persona ei sopinut retrorockia ja huuruista loungetunnelmointia sisältänelle viimevuotiselle albumille Renegade Breakdown, mutta operoi samoissa puitteissa. Ranskaksi laulettu kappale julkaistiin Ninja Tunen toimesta peräti kolmena versiona: shoegaze-henkisellä kitarariffillä ratsastavana, rumpukompin dominoimana riisuttuna tulkintana ja niiden väliin soljahtavana hypnoottisena palana.

”Olen jo parin vuoden ajan miettinyt Personan konseptia. Kun bändi ehdotti useampaa sovitusta, totesin sen olevan mahtava idea. Eri versiot välittävät sen jännitteen, jota minun esiintyjäpersoonan, sosiaalisessa mediassa olevan persoonan ja artistiminää herkemmän ja lempeämmän todellisen minän välillä on”, Davidson sanoo.

Alla Marie Davidsonin ja L’Œil Nu -yhtyeensä diy-henkinen musavideo kappaleen kitaraversiosta ja ohessa upotuksena myös singlen muutkin kaksi versiota.

Marissa Nadler julkaisi niin ikään uutta musiikkia. Nickcaveaanisia maailmoja tavoitteleva Bessie, Did You Make It? on ensimmäinen single The Path of the Clouds -albumilta, joka on tulosasa Sacred Bonesin ja Bella Unionin kautta 29. lokakuuta. Nadler kertoo kappaleen saaneensa inspiraation Netflixin Unsolved Mysteries -dokumenttisarjan katselusta pandemian alkuaikoina.

”Tämä on kertomus sisusta ja sitkeydestä sekä naisen voimaantumisesta ja selviytymisestä. Otin vapauksia tarinan suhteen, mutta minulla oli suunnattoman hauskaa pyöräyttäessäni murhaballadin kaanonin ympäri henkilöiden mahdollisia kohtaloita miettiessä”, Nadler kertoo.

Ohessa Thou-yhtyeen Mitch Wellsin ohjaama musiikkivideo.

 

Lisää luettavaa