Massive Attack perui festarikeikan, koska Franz Ferdinand kuului taustalla – yleisö odotti turhaan

Ei bändi eikä festari suvainnut ilmoittaa äkkiperuuntumisesta paikalla seisoville faneille.

Perjantai 13. heinäkuuta Madridissa. Tunti sen jälkeen, kun Massive Attackin oli tarkoitus aloittaa keikka Mad Cool -festivaalilla. Franz Ferdinand raikaa toisella lavalla. Massive Attack ei. Osa yleisöstä odottelee edelleen kiltisti.

Ja odottelee turhaan. Massive Attack oli kieltäytynyt nousemasta lavalle jo ennen keikan alkamista, koska artisteja vitutti Franz Ferdinandin keikan päällekkäisyys ja siitä kantautuva soundi heidän omalle lavalleen asti.

Kukaan vain ei ilmeisesti ajatellut ilmoittaa asiasta paikalla odottaneille fanimassoille.

Keikan peruuntumisen syy selvisi vasta seuraavana aamuna, kun festari julkisti lausunnon asiasta Twitterissä. Festivaali vakuutti yrittäneensä myöhäistää toisten bändien aikatauluja pehmitelläkseen Massive Attackia, mutta epäonnistuneensa. Festari myös pyyteli vuolaasti anteeksi tästä aiheutunutta ”vaivaa ja mahdollista sydänsurua”.

Massive Attack itse ei ole kommentoinut asiaa julkisuudessa mitenkään.

Erikoista kyllä, myös festivaalin oma lausunto on ehditty tässä välissä poistaa Twitteristä. Sen kopion voi kuitenkin halutessaan lukea Far Out Magazinen sivuilla.

Tämähän on vähintään yhtä ammattimaista toimintaa kuin viime viikonlopun hillitön festarifail-suma, jossa brittifestarin headliner DJ Khaled jätti saapumatta paikalle, koska oli liian kiireinen nauttimassa paratiisilomastaan. Tässäkään tapauksessa kenellekään ei tullut mieleen ilmoittaa asiasta maksaville asiakkaille etukäteen.