Matriarkaatti-klubi tasapainottaa miesten liikakansoittamaa musiikkikenttää – vastakohta patriarkaattiselle järjestelmälle

Matriarkaatti-klubi saapuu lokakuussa.

27.08.2018

Matriarkaatti-klubi tasapainottaa miesten liikakansoittamaa musiikkikenttää tuomalla esiin sekä uusia että tunnettuja naispuolisia rap-artisteja Suomesta ja muista pohjoismaista. Vastakohtana patriarkaattiselle järjestelmälle klubi juhlii naisen valtaa ja näkökulmaa yhteiskunnassa.

Klubin avajaisia vietetään lauantaina 6.10., jolloin Korjaamon Kulmasalissa esiintyy ruotsalainen GNUČČI, toisen EP:n syksyllä julkaiseva Adikia ja rap-duo Pimeä Hedelmä.

Matriarkaatti-klubin järjestävät yhteistyössä Korjaamo, Matriarkaatti-podcastin tekijät Kirsikka Ruohonen ja Nora Horn sekä Laura Jantunen. Podcastin lisäksi Kirsikka ja Nora tekevät musiikkia nimillä Adikia ja Mon-Sala.

”Matriarkaatti-podcastissa ollaan paljon mietitty, miksi naiset ei pääse rap-kentällä nousemaan samalla tavalla kun miesartistit. Yksi iso syy on, ettei naisräppäreitä nosteta samalla tavalla kuin jäbiä. Sen takia halutaan omalla esimerkillämme tuoda esiin muita naisia niin podcastin kuin klubi-illan muodossa”, sanoo Ruohonen.

Lokakuun klubin ennakkomyynti alkaa maanantaina 27.8. klo 10.00 Tiketissä.

Seuraava klubi järjestetään 1.12.2018.

Lisää luettavaa