Megadethin sanavalmis nokkamies ei tue ketään presidenttiehdokasta, vaan ehdottaa muutosta koko virkaan

Yhdysvaltain presidentinvaalikamppailussa monet muusikot ovat ilmaisseen tukensa senaattori Bernie Sandersille, mutta Megadeth-nokkamies Dave Mustaine on toista maata. Hän kieltäytyy nimittäin antamasta tukeaan kenellekään.

”En tule kertomaan julkisesti että tukisin ketään, koska en tue,” Mustaine toteaa Vanyalandin haastattelussa. ”Minusta on myös surullista, että minkä tahansa valinnan teetkin, saat osaksesi hyljeksintää ja ehkä pahempaakin.”

”Mutta vaikka valitsisinkin jonkun, ei sillä pitäisi olla väliä, vaan sillä, mitä ihminen itse valitsee. Heillä pitäisi olla oma totuutensa.”

Mustainen kommentti voi tulla yllätyksenä monille, sillä vuoden 2012 presidentinvaaleissa hän tuki äänekkäästi republikaanien ehdokasta Rick Santorumia, ja huuteli samalla kaikenlaista presidentti Barack Obamasta syyttäen häntä muun muassa Auroran ja Wisconsinin verilöylyjen lavastamisesta.

Nyt Mustainella on maltillisempi asenne, ja hän tarjoaa myös omaa ratkaisuaan, jolla politiikassa voitaisiin erottaa jyvät akanoista.

”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että laittakaapa kaikki poliitikot tekemään työnsä ilmaiseksi, niin sitten nähdään, kuka todella rakastaa Amerikkaa,” Mustaine ehdottaa. ”Nämä tyypit saavat palkkaa lopun ikäänsä, joten kuka nyt ei sanoisi mitä tahansa päästäkseen niihin hommiin?”