Megaluokan levy-yhtiö perusti kaikessa hiljaisuudessa mielenkiintoisen yksinomaan vinyyleihin ja musiikinystävien hemmotteluun keskittyvän tytäryhtiön

30.03.2017

Kuten Rumbassakin viime vuoden puolella uutisoitiin, vinyylilevyt ovat jälleen nousemassa miljardiluokan bisnekseksi. Myös kotimaassa vinyylien myynti kasvoi 18:lla prosenttiyksiköllä vaikka fyysisten musiikkitallenteiden, lähinnä cd-levyjen kokonaismyynti laski lähes kolmanneksen toissavuotisiin lukemiin verrattuna.

Luonnollisesti artistit ja levy-yhtiöt hyppäävät kasvutrendin imuun ja yksi valveutuneimmista on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti kolmen suurimman levy-yhtiön joukkoon lukeutuva Warner Music Group.

Warner perusti vastikään ensimmäisen yksinomaan vinyylilevyihin ja fanikuntien hemmotteluun keskittyvän levy-yhtiönsä Run Out Groove. Kotisivuillaan yhtiön kerrotaan sen ottavan huomioon erityisesti musiikkifanaatikot ja julkaisevan rajoitettuja painoksia musiikinystäviltä musiikinystäville.

Päämääränä on, että jokaisesta julkaisusta tulisi kuluttajan levykokoelman kulmakivi. Yhtiö rinnastaa itsensä arkeologeihin, jotka kaivavat, löytävät ja toimittavat levyjä joita ei tee mieli ottaa pois levylautaselta.

Musiikinystävät saavat joka kuukausi äänestää yhden kolmesta levystä, minkä Run Out Grooven tulisi julkaista. Levyt on valikoitu joko loppuunmyydyistä painoksista tai aiemmin julkaisemattomista levyistä. Tässä kuussa vaihtoehdot ovat Solomon Burken Best of Atlantic Soul 1962-1965, Secret Machinesin Now Here Is Nowhere tai Golden Smogin Down By the Old Mainstream.

Warner Music painaa ja numeroi levyt nettikysynnän ja jälleenmyyntitilausten mukaan. Ostamiseen on 30 päivää aikaa ja levyjen toimitus vie kuudesta kahdeksaan viikkoa. Kuukauden tilausikkunan sulkeutuessa levyjä on kuitenkin saatavissa tietyiltä jälleenmyyjiltä.

Warnerin myynti- ja asiakasosaston varatoimitusjohtaja Billy Fields kertoi tiedotteessa seuraavasti:

”Warner Music Group on monien legendaaristen levy-yhtiöiden (Atlantic, Warner Bros, Reprise, Elektra, Sire, Rykodisc) koti. Ne ovat tuottaneet vuosien varrella valtavat määrät taidokkaasti kuratoitua musiikkia. Run Out Groovesta tekee ainutlaatuisen se, että levylaarien tonkijat ohjaavat toimintaa. Toimimme joukkorahoitusperiaatteella, mutta kysynnän mukaan valtavista arkistoistamme valikoituu levyjä, jotka painetaan laatua vaalien vinyylille. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin musiikinkuluttajien yhteisö meitä vie.”

Run Out Groove on aloittanut toimintansa hiljalleen. Tällä hetkellä ennakkotilauksessa on Echo & The Bunnymenin It’s All Live Now 26 euron hintaan. Yhtyeen kitaristi Will Sergeant on mielissään vinyylin uudesta tulemisesta monien nuorten fanien vaaliessa formaattia. Omasta harrastuksestaan hän kertoi seuraavasti:

”Olen innokas vinyyliharrastaja ja levykokoelmani on kartta elämääni – taskullista mp3-kappaleita ei voi levittää makuuhuoneen lattialle kuin tarot-kortteja. Levynkansi on minulle melkein yhtä tärkeä kuin sen takaa löytyvä musiikki. Vinyylit saavat minut arvostamaan niiden omistamista – pitelemistä ja lukemista kuuntelun lomassa.”

Lisää luettavaa