”Meidän mielestä välillä saa olla lapsellinen ja röyhkee jos ei osaa ilmaista itseään muuten” – Mouhous julkaisi debyyttialbuminsa

Mouhousin debyyttialbumi on täällä.

Etenee Records

Jyväskyläinen hiphop-yhtye Mouhous julkaisi debyyttialbuminsa I Hate Mouhous eilen perjantaina. KIRO:n tuottaman Albumin voit kuunnella uutisen lopusta. Albumilta löytyvistä kappaleista Äänii on striimannut platinaa ja Frendi kultaa. Myös koko albumi striimasi kultaa ennakkoon.

Kahden vuoden aikana keikkailun ohessa syntyneestä debyyttialbumista kuuluu yhtyeenä eletty elämä:

”Tää levy on peili keikkailevan bändin elämään ja siltä kuulee millasta on mennä nollasta sataan ja aina takas nollaan. Biiseissä on meidän sensuroimattomia fiiliksiä ja keloja aikuiseksi kasvamisesta ja kasvuprosessin varjopuolista. Meidän mielestä välillä saa olla lapsellinen ja röyhkee jos ei osaa ilmaista itseään muuten.”

”Ollaan kaikki kolme tosi erilaisia ja vahvoja persoonia minkä takia biisit hakee välillä lopullista muotoaan pitkään. Meille on tärkeetä, et me kaikki kolme voidaan täysillä seisoo jokaisen biisin takana ja kokee, että oma persoona tulee siinä esille. Lopputuloksena albumin jokaisessa biisissä voi kuulla miten meidän persoonat muuttuu anteeksipyytelemättä yhdeksi kokonaisuudeksi. Tää on aidointa Mouhousta tähän mennessä.”

Mouhous on Monakosta, Valentinista ja Van Hegenistä muodostuva trio. Yhtye on julkaissut aiemmin kaksi ep:tä, jotka ovat Crackstreetboys (2017) ja Late Check-Outs (2018). Nyt soundissa on tavoiteltu orgaanisempaa otetta ja mukana on myös oikeita soittimia. Albumilla kuullaan vierailijana Costeeta.

Levynjulkaisukeikka pidettiin eilen Helsingin The Circuksessa. Kaikki tulevat keikkapaikat ja -päivämäärät näet alta.

”Mahtavaa päästä soittamaan uusia biisejä heti livenä. Levyjulkkareista on tulossa ennennäkemättömän eeppinen Mouhous megashow. Huikeeta, et saatiin costee lämppäämään meit!” yhtye kommentoi.

22.2. Hämeenlinna (Amarillo)
23.2. Turku (Forte Nightclub)
27.2. Kittilä (Wanha Hullu Poro)
28.2. Joensuu (Viihdemaailma Ilona)
29.2. Pieksämäki (Kaunis Jorma)
6.3. Järvenpää (Cantina Zapata)
7.3. Helsinki (MS Silja Europa)
13.3. Jyväskylä (Escape)
14.3. Rauma (Domino)
18.3. Lahti (Möysän Musaklubi)
20.3. Ähtäri (Club B52)
21.3. Lappeenranta (Giggling Marlin)
27.3. Seinäjoki (Viidemaailma Ilona)
28.3. Huittinen (Huittisen seurahuone)
3.4. Vantaa (Shamrock)
4.4. Kouvola (Jolene)
9.4. Kuusamo (Ravintola Piste)
10.4. Pori (Cabaret)
11.4. Kauhava (Yökerho Tiikeri)
12.4. Oulu (Viihdemaailma Ilona)
17.4. Vaasa (Teatro)
24.4. Tampere (Social Club)
25.4. Karkkila (Pub Pikkupässi)
30.4. Rovaniemi (Night club Half Moon)
21.-22.8. Tampere (Blockfest 2020)