”Meidän on nostettava kädet ilmaan” – Sideways peruttu

Festivaalien perumiset alkoivat ensi kesän osalta.

Idles Sidewaysissa 2019.
Tomi Palsa

Suomessa ensi kesän festareiden parissa on työskennelty vielä täydellä tarmolla ja täynnä uskoa. Muualla Euroopassa perumiset ovat alkaneet viime viikkoina: brittifestivaali Download ilmoitti kohdistavansa katseet tulevaan vuoteen, Barcelonan maineikas Primavera kertoi ettei tapahtumaa ole mahdollista toteuttaa vallitsevassa tilassa.

Nyt suomalaisfestivaaleista ensimmäisenä Sideways tiedottaa, että festivaalia ei järjestetä vuonna 2021.

”Valitettavasti meille ei tässä maailmantilanteessa jää muita järkeviä vaihtoehtoja: joudumme murtunein mielin ilmoittamaan, että Sidewaysia ei voida järjestää tulevanakaan kesänä”, festivaalin tiedotteessa kerrotaan.

”Olimme loppuun asti toiveikkaita ja uskoimme rokotteiden tuovan riittävän suojan ennen kesän alkamista. Kartoitimme lukemattomia erilaisia vaihtoehtoja Sidewaysin mahdollistamiseksi vastuullisesti ja turvallisesti. Meidän on kuitenkin nostettava kädet ilmaan ja todettava taistelun koronavirusta vastaan olevan vielä kesken.”

”Suomen viranomaiset ovat myös asettaneet rajoituksia, jotka ovat voimassa tämän hetken tietojen mukaan vähintäänkin kesäkuun loppuun asti eli myös Sidewaysin aikana. Festivaalin tekeminen määräysten mukaisesti ei mahdollistaisi Sidewaysin ideologian mukaista toteutusta – haluamme tarjota Sideways-kävijöille vapaan liikkumisen niin ulkoalueilla kuin lukuisissa sisätiloissa sekä täysipainoisen festarikokemuksen kiinnostavasta live- ja kulttuuritarjonnasta nauttien. Huolimatta rajoitusten vaikutuksesta festivaalin toteutumiseen annamme täyden tuen Suomen hallituksen ja viranomaisten koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tekemälle työlle.”

Samalla kerrotaan, että Sideways järjestetään 16.-18.6.2022 tutussa Nordiksen ympäristössä. Sideways 2022 -ohjelmisto julkistetaan myöhemmin. Alla lisäinfoa pääsylippujen omistajille.

Mikäli olet ostanut 3pv-lipun vuodelle 2020 tai 2021, on lippusi automaattisesti voimassa myös vuoden 2022 Sidewaysissa. Sinun ei siis tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä – pidä lippu tallessa ja olet valmiina festivaaleille!

Sidewaysiin ostetut 1pv- ja 2pv-liput käyvät vuodelle 2022 sellaisenaan tai ne voi halutessaan vaihtaa yhden kerran toiseen saman hintakategorian lippuun tai päivittää useammalle päivälle 31.3.2022 saakka.

Jos haluat palauttaa jo ostetun Sideways-lipun, on se myös tietenkin mahdollista. Lippupalautusten takaraja on 17.6.2021.

Lue lisää lippuasioista tapahtuman kotisivuilta.