”Meidän piti kuulemma pelastaa suomirock, mutta vähitellen syntikat alkoivat kiinnostaa enemmän” – kuuntele täältä Pasan uusi albumi

Pasan toinen albumi on viimein täällä.

Juhana Selin

Helsinkiläisyhtye Pasa julkaisi viime yönä uuden albumin Meistä piti tulla.

Levyn on tuottanut mm. Ruusut-yhtyeen taustalla toiminut Artturi Taira. Yhtye on lopputuloksesta ylpeä ja tyytyväinen.

Ensimmäisen – ja edellisen – levynsä Pasa julkaisi vuonna 2011. Sitten tapahtui elämä, ja yhtye jäi pienelle tauolle. Nyt on siis kuitenkin kakkoslevyn aika.

”Nyt kun kakkosalbumi on vihdoin valmis, olo on kieltämättä huojentunut, mutta myös innostunut ja inspiroitunut – uusien biisien teko tuntuu luontevammalta kuin vuosiin. Toisen levyn tekemisessä kesti kauan, koska ensimmäisen levyn soundimaailma ei tuntunut enää itsellemme ajankohtaiselta ja uuden suunnan löytäminen vaati syväluotaavan tutkimusmatkan”, yhtye kertoo ja jatkaa:

”Meidän piti kuulemma pelastaa suomirock, mutta vähitellen syntikat alkoivat kiinnostaa enemmän. Sama energia on kuitenkin vielä keikoilla läsnä ja lavoilla tunnemme olevamme eniten elossa.”

Rumba otti yhtyettä bändiin ja pyysi jäsenten kertovan enemmän uuden albumin kappaleista.

Levyn kuulet biisierittelyn alta.

Ja niin, jos Pasa on mieleesi, niin Meistä piti tulla -albumin levynjulkkareita juhlitaan Helsingin Kuudes Linja -keikkapaikassa lauantaina 19. tammikuuta. Liput ennakkoon Tiketistä alkaen 12,50 euroa. Kyseisen keikan Facebook-sivuille pääset tästä.

*

Esittelyssä Pasan uusi albumi Meistä piti tulla

Kaamos

”Kaamos on pimeässä tehty kappale, joka on kirjoitettu valonpuutteen aiheuttamassa ahdistuksessa kirkasvalolampulle. Soundillisesti albumin elektronisin pala.”

Kunhan oot siinä mun vieressä

”Kunhan oot siinä mun vieressä on vahvasti hetken laulu, joka syntyi yhdeltä istumalta. Biisinä se on levyn henkilökohtaisimpia. Tunnelma on haikea ja loppuratkaisu jää ikään kuin ilmaan leijumaan.”

Elvis ei meitä vihikään

”Kahden toisilleen sopimattoman ihmisen eron päätösbileet. Tekstin ankeat tunnelmat ja kertosäkeen korkkarit kattoon -fiilis luovat erikoisen kontrastin – mutta hyvällä tavalla. Tähän biisiin kuvattiin myös hauska karaokemusavideo kaveriporukalla meidän vakkaribaarissa Eerikinkatu 11:ssa.”

Kuolemattomii

”Paluu niihin kesiin kun ei ollut vielä ollut suuria vastuita, krapuloita eikä kuolemanpelkoa. Jälkikäteen ajateltuna tuota aikaa ei pysty mihinkään vuosiluku-janalle edes asettamaan, vaan se on jotain jo kaukaista, Instagramin toaster-filtterin läpi valottunutta muistijälkeä. Tämä sopisi hyvin jonkun keskinkertaisen road trip -elokuvan soundtrackiksi.”

Mä tarvin jonkun joka diggaa Eaglesii

”Tietääkö nykynuoriso Eaglesia tai Don Henleytä, mietti eräskin levy-yhtiön setä. No ei sillä väliä, kattovat sitten Googlesta. Tämä biisi pyöri mukana erilaisissa muodoissa todella kauan, mutta tarinan pohja pysyi aina samana. Ehkä siksi, että se oli totta.”

Yoko & John

”Sunnuntaimorkkiksissa alkunsa saanut biisi kertoo sitoutumisen vaikeudesta. Tai oikeastaan siitä kun olisi kerrankin valmis menemään all in, mutta toinen empii, antaa vähän siimaa, mutta empii sitten taas. Eikä tietenkään halua olla itse se, joka käy yksinpuhelua WhatsAppin viestiketjussa.”

Tää suututtaa sut

”Albumin vanhimpia biisejä, pohjat on pistetty aluille jo Magnusborgin sessioissa joskus loppuvuodesta 2014. Perinteisempää kitaratyöstöä isoilla soundeilla, toivottavasti tää ei suututa sua. Ja erobiisihän tämäkin on.”

Jää vielä Helsinkiin

”Ensimmäinen sinkku ja Pasan paluu. Tämän biisin kohdalla löysimme selkeästi uuden levyn soundillisen suunnan yhdessä tuottajavelhomme Artturi Tairan kanssa. Jää vielä Helsinkiin kertoo lähtemisestä, mutta pyytää silti vielä jäämään. Sytkärit esiin ja karaokeen laulamaan Ressua.”

Ei vaihdeta numeroita

”Elektronisempi ilmaisu kohtaa J. Karjalais -henkisen kitaroinnin. Työnimenä tällä oli pitkään Moonlight Shadow. Neonvaloja, yhden illan juttuja ja vähän eksyksissä olemista.”

Viimeinen kesäbiisi

”Samaisista Mankku-sessareista saakka mukana kulkenut laulu. Kertoo viimeisestä yhteisestä kesästä kun lähdetään interrailille ja syksyllä aletaan aikuisiksi. Tämä on ollut monien keikkasuosikki.”