Melvins-johtaja haukkui Ace Frehleyn ja Peter Crissin ”juopoiksi narkkareiksi”, sai Kiss-fanien vihat niskoilleen

Melvinsin Buzz Osborne kommentoi yhdysvaltalaislehden haastattelussa entisiä Kiss-muusikkoja suht kärkkääseen sävyyn.

Teksti: Jari Setälä, kuvassa: Buzz Osborne

Kovaksi Kiss-faniksi tunnustautuvalta Melvins-bändin Buzz Osbornelta kysyttiin taannoin The Missoula Independent -lehden haastattelussa hänen mielipidettään siitä, että Kissin nykyinen soolokitaristi Tommy Thayer sekä rumpali Eric Singer käyttävät samoja ikonisia kasvomeikkejä, joita bändin alkuperäisjäseniin kuuluneet Ace Frehley ja Peter Criss käyttivät aikoinaan.

Asia on herättänyt närää joidenkin Kiss-puristien keskuudessa, mutta Osborne sen sijaan puolusti haastattelussa Thayeria ja Singeriä seuraavalla jokseenkin provosoivalla kommentilla:

”Minun näkemykseni mukaan Ace Frehley ja Peter Criss ovat elämänsä sotkeneita alkoholisteja ja narkkareita. Sen vuoksi Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn ei pitäisikään päästää niitä luusereita enää pilaamaan heidän bändiään. Frehley ja Criss halusivat omasta vapaasta tahdostaan olla sekoilevia alkoholisteja, joten nyt heidän on kohdattava seuraukset. Gene Simmons ei ollut sekoileva alkoholisti, joten miksi hänen pitäisi joutua kärsimään?”

Kommentti suututti monet vanhan koulukunnan Kiss-fanit, jotka päätyivät vastavuoroisesti solvaamaan Osbornea verkon keskustelupalstoilla.

Osborne kommentoi saamaansa haukkuryöppyä ja tarkensi aiempia sanomisiaan Noiseylle pitämässään kiertueblogissa:

”Minulla kesti hetken aikaa tajuta, että mikä sanomisistani oli oikein saanut nuo Kiss-fanit suuttumaan. Ilmeisesti heidät suututti se, että kutsuin Frehleytä ja Crissiä alkoholisteiksi ja narkkareiksi, ikään kuin nämä asiat eivät olisi yleisesti tiedossa. Ovatko Kiss-fanit todella niin typeriä, että he uskovat Frehleyn ja Crissin olleen bändivuosinaan selvin päin? Minulta kesti noin kaksi sekuntia löytää internetistä video, jossa Gene Simmons kertoo, kuinka Frehley ja Criss sekoilivat kamapäissään koko Kissin kultakauden ajan. Kissin selväpäiset jäsenet joutuivat palkkaamaan sessiomuusikkoja levyilleen, koska Frehley ja Criss olivat koko ajan niin sekaisin. Eikö kukaan teistä kaikkitietävistä, mulkuista Kiss-faneista ole koskaan lukenut näistä asioista vai ettekö vain usko Gene Simmonsia?”

Osborne tarkensi myös blogissa, ettei hän olisi oma-aloitteisesti ottanut The Missoula Independentin alkuperäisessä haastattelussa kantaa koko asiaan, ellei häntä olisi erityisesti pyydetty niin tekemään. Osbornen koko Noisey-blogi on luettavissa täällä.