Metallica esiintyy Hämeenlinnassa – soittaako yhtye Irwiniä?

Toivottavasti Metallica kunnioittaa Hämeenlinnaa.

Jana Blomqvist

Kuten Rumba uutisoi hieman aiemmin tänään täällä, saapuu Metallica Kantolan tapahtumapuistoon tiistaina 16. heinäkuuta 2019.

Eräs suomalaisen musiikkibisneksen neroimpia leimauttelijoita eli Sony Musicin Sami Rikala pohti Facebook-sivuillaan Metallican tulevan Suomen keikan coveria. Kuten me kaikki tiedämme, Metallicalla on ollut tapana soittaa esiintymismaassa aina paikallisen artistin tai yhtyeen tuotos (muistutuksena Hassisen Kone -versiointi viime reissulta täältä).

Vaan mitäpä jos Metallica soittaisikin Hämeenlinnassa nimenomaan hämeenlinnayhteyksistään tunnetun artistin tai yhtyeen kappaleen? soittaisiko Metallica Hämeenlinnassa kenties Irwiniä? Ja mikä muu kappale sieltä voisi tulla kuin Rentun Ruusu?

Toisaalta Ultramariinilta tuli juuri uusi levy, ja olisihan se hienoa kuulla vaikkapa Ultramariini-klassikko Kalpea tähteni Robert Trujillon laulamana.

Heinäkuussa Suomessa on kesä toivottavasti parhaimmillaan. Kenties pimenevään kesäyöhön sopisi mainiosti mikkeliläissyntyisen, mutta Hämeenlinnaan tiukasti yhdistetyn Kai Hyttisen ikivihreä Muistan kesän?

Samanlainen yhteys löytyy Hämeenlinnaan myös Palefacella: räppäri syntyi Järvenpäässä, mutta vietti nuoruutensa Hämenelinnassa. Eli James Hetfield räppäämään The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV ja Lars Ulrich hakkaamaan rumpuja taustalle?

Niin paljon mahdollisuuksia. Tovoittavasti Metallica nyt ei siihen helpoimpaan eli Sibeliukseen kuitenkaan tyydy.