”Mieti vielä Vladimir, ei helvetti” – Rantaremmin albumilla Putin kuulee kunniansa

Räppimiljoonat ja palvovat fanimassat menettivät merkityksensä, kun sota alkoi. Sitten syntyi Ilmestyskirjan ratsastajat.

10.04.2022

Mystisesti Ilmestyskirjan ratsastajina levynsä kannessa esiintyvä Rantaremmi julkaisi perjantaina albumin, joka ottaa suoraviivaisesti kantaa niihin jätti-isoihin katastrofeihin, jotka tällä hetkellä painostavat planeettaamme. Roihis Musica -levymerkin kautta julkaistulla levyllä puututaan sotaan, aseteollisuuteen, Vladimir Putinin typeryyksiin, ennakoitavissa olevien poliittisten tilanteiden eskaloitumiseen sekä sitten taas osaltaan koronapandemiaan, siihen liittyviin narratiiveihin ja uskomuksiin, ihmiskunnan lohduttomiin tulevaisuuskuviin, sekä lopulta kuolemaan.

Ilmestyskirjan ratsastajat -nimeä kantavan levyn piti tiedotteen mukaan alunperin olla “mielikuvitukseton ja juosten kustu seuraaja kaksi vuotta sitten julkaistulle Korona mixtapeklassikolle”, mutta kun sota alkoi ja kaikki meni uusiksi, syntyi lopulta yhden maaliskuisen viikonlopun aikana kyseinen perjantaina julkaistu tuotos. “Albumi kertoo nimensä mukaisesti nälästä, kulkutaudista, sodasta ja kuolemasta”, yhtyeestä kerrotaan. “Ja irvokkaasti tanssivista vanhoista kusipää-ukoista, jotka luulevat olevansa siistejä.”

Mukavaa että juosten kustusta ja mielikuvituksettomasta versiosta luovuttiin, sillä on ilo seurata kuinka tarkkanäköisesti Rantaremmin aikaansaannoksella isketään globaalien ongelmien ytimeen. Kaikenlainen arastelu uupuu kappaleista, joissa tykitetään faktoja ilman turhia pehmusteita: kunniansa saavat kuulla niin Putin, kuin koronarajoituksia yhdessä natsien kanssa vastustavat mielenosoittajatkin.

“Mieti vielä Vladimir, ei helvetti”, Vladimirin vesidisko -biisissä tuumataan: kappale on muuten yksi albumin parhaimmistoa, sillä koko sen kunnianhimoinen viisiminuuttinen kesto on omistettu Putinin ei niin imartelevasti esitellylle ruotimiselle. Erityisnostonsa ansaitsevat myös albumin introbiisi Pienet vihreet miehet, jossa nuoret Venäjän pojat saavat hieman ajattelemisen aihetta, sekä Miks miun kahvi maksaa niin saatanasti?, joka ottaa metkalla tavalla kantaa sumpin kohtuuttomiin hintoihin sekä tästä vääryydestä johtuviin seurauksiin.

Lisää luettavaa