”Mihin jengiltä on jäänyt se juttu, minkä takia ne alkoivat tehdä musaa?” – perjantaina ilmestyvän Rumban kannessa JVG

Ellips, Hero Dishonest, DJ Kridlokk, Jori Sjöroos, Etta ja paljon muuta.

12.03.2019

”Mihin jengiltä on jäänyt se juttu, minkä takia ne alkoivat tehdä musaa?” kysyy VilleGalle perjantaina 15.3. ilmestyvän Rumban kansijutussa. Alla sisällöstä tarkemmin.

”Puuhastelu oli iso osa JVG:n alkuaikoja. Jos siitä oltaisiin hypätty suoraan näihin nykyisiin biiseihin, kuulijalle olisi ehkä tullut olo, ettei se mene läpi. Että on skipattu jotain tai vedetty homma ihan tappiin saman tien.”

Hiphop on tällä hetkellä maailman suosituinta musiikkia ja JVG on Suomen suosituin popyhtye. Kansijutun haastattelussa kuudennen levynsä julkaisuun valmistautuvat Jare ja VilleGalle kertovat, miksi näin on tapahtunut ja miten musiikkibisnes nykyään toimii.

”En kestäisi, että minusta piirrettäisiin tietty kuva tai elämästäni tiedettäisiin kaikki. Elämä on niin hauras ja muuttuvainen. Lööppijulkisuus olisi hirveää ja ahdistavaa.”

Elli Haloona parhaiten tunnettu Elisa Tiilikainen sukeltaa uudella ELLIPS-sooloprojektillaan takaisin nuoruutensa rockmaisemiin. Siinä missä Haloo Helsinki! toimii kuin menestyvä startup-yritys, Ellips ei ota paineita hitikkyydestä tai radiopotentiaalista.

”Muistan ensimmäiset treenit, kun nämä melkein vittu teippasivat tuoliin kiinni ja uhkasivat hakata, jos en soita nopeampaa.”

Helmikuussa kahdeksannen levynsä julkaissut hardcorepunkbändi HERO DISHONEST on ollut olemassa 20 vuotta. Matkan varrelle on mahtunut väkivallan uhkaa, metsään kadonneita passeja ja kyynelkaasuspraylla kyllästettyjä keikkapaikkoja.

Vuosituhannen vaihteen, MILLENNIUMIN, superilmiöt Bomfunk MC’sta nu-metaliin ovat tekemässä paluuta. Mitä se oikein tarkoittaa, miettii Samuli Knuuti artikkelissaan. Voisimmeko oppia jotakin noista vuosista? Vai olemmeko vain tuomittuja toistamaan historian virheitä?

Soittolista-palstalla DJ KRIDLOKK, sai kuunneltavakseen muun muassa Billie Eilishin, Ville Valon & Agentsin ja Pyhimyksen kappaleita. Kuuntelemisen lomassa hän paljasti, mitä mieltä on termistä ”älykkörap”, pohti kuka DJ Kridlokk lopulta oikein on ja muisteli ensikohtaamistaan internetin kanssa.

”Olen pelännyt, mitä muut ihmiset ajattelevat siitä kuka olen ja mitä teen. Meillä on yksi lyhyt elämä, kannattaa tehdä asiat juuri niin kuin itse haluaa.”

Kysymys & vastaus -palstan tentattavana on JORI SJÖROOS, joka julkaisee tänä vuonna sooloalbumin, jolla tekee kaiken itse, ja keikkailee ensi kertaa ”kunnolla” sitten Magenta Skycode -vuosien.

Merkkihenkilö-palstalla ääneen pääsee ARTTU PARTINEN, jonka Mental Alaska on yksi Suomen maineikkaimmista kokeellisen musiikin klubeista.

Tutkalla on uusi palsta, jonka korkkaavat ETTA, EINARI STYLMAN ja EETU. Kysyimme heiltä suuria kysymyksiä, kuten: ”Heräät Jaren ja VilleGallen välistä, mitä on tapahtunut?”

ROBIN ilmoitti vaihtavansa laulukielensä englanniksi. Uhka vai mahdollisuus, tätä pohtii Markus Hilden pop-esseessään. Kolumnisteina Hanna Räty ja paluun Rumban sivuille tekevä Antti Lähde. Valitut Palsat esittelevät Tomi Palsan kuvasatoa. Sarjakuvasta vastaa Black Peider. Nisse M raportoi jalka Sanoma-konsernin oven välissä.

Levyarvioissa M, AAVIKKO, EVELINA, FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET, PEKKO KÄPPI &K:H:H:L, HENNA EMILIA & HOUREET ja WASTE OF SPACE ORCHESTRA.

Rumba 1/19 lehtipisteissä perjantaina 15.3.2019.

Lisää luettavaa