Mikä yhtye yhdistää death metal -tuplabasarin, Toolin, Alice in Chainsin, Bon Jovin ja Neon 2:sen – ja ennen kaikkea: miksi?

St. Michel Swamps yhdistää musiikissaan Bon Jovia, tuplabasareita, Neon 2:sta sekä Toolia. Ei ehkä se ihan selvin soppa. Rumba päätti ottaa selvää, mistä ihmeestä oikein on kyse. Samalla Rumban ennakkokuuntelussa on myös yhtyeen uunituore EP, joka löytyy haastattelun alta.

Kysymyspatteriston rumputuleen vastasi yhtyeen kitaristi Oke Inoranta.

Mikä ihme on St.Michel Swamps?

”St. Michel Swamps (ennen tunnettu nimeltä Haunted by the Swamps of St.Michel) on kahden alunperin Mikkelistä kotoisin olevan jampan pyörittämä, 99 prosenttisesti akustinen projekti, jossa on avustamassa melko sekalainen seurakunta oikeasti osaavia muusikoita. Ensimmäisen EP:n dark/neo-folk -maisemat ovat vaihtuneet toisella Nova Initia -lyhytsoitolla biisien ehdoilla enemmänkin rock/folk/pop -suuntaan, mutta mistään ihan radiosoittokamasta ei ole kuitenkaan kyse, vaikka kertosäkeet rautaa ovatkin.”

Bändin jäsenet soittavat muissakin yhtyeissä. Onko St.Michel Swamps projekti, vai keskitättekö siihen kaiken voimavaranne?

”Kun mukana on vierailemassa miehistöä oikeista bändeistä, kuten Profane Omen ja Bloodred Hourglass, niin voit olla varma että meidän räveltäminen ei ole heidän prioriteettilistan kärkipäässä… eikä tarvitsekaan olla. Arvostamme heidän apuaan muutenkin enemmän kuin he varmaan ymmärtävätkään. Hommahan toimii sillä viisiin, että me tehdään Juhon (Vehviläinen, piano) kanssa valmiiksi läjä kappaleiden runkoja sanoituksineen ja sitten alkaa helvetinmoinen puhelinralli, että ketkä pääsee ja haluaa sessioihin mukaan. Nyt oli niin upea porukka, että mielellään tekis saman lössin kanssa myös kolmoskiekonkin.”

Kenelle St.Michel Swampsin musiikki on tarkoitettu?

”Jos diggaat melodisesta ja akustisesta rock/folk/pop -ilotulituksesta, jossa poljetaan välillä tuplabasaria kuin death metallissa eikä ajatus ruotsalaisesta Jon Bon Jovista laulamassa eeppisillä leveleillä saa sinua oksentamaan, niin St. Michel Swamps on ehdottomasti valintasi. Eikä tämä ollut millään vitsillä heitetty, kuunnelkaa vaikka!”

EP sisältää musiikkia, joka on sekä herkkää että voimakasta – jopa vaikeasti määriteltävää tiettyjen genrerajojen sisään. Uskotteko, että musiikillenne löytyy kuulijoita?

”Jos kaverit lasketaan pois Face-tykkäyksistä, niin tällä hetkellä meillä on noin pari sataa ”fania” eli kyllä löytyy, heh heh. Ehkä tämän levyn myötä tulee enemmän kuulijoita, mutta toisaalta ihan sama kun tätä tehdään pääsääntöisesti omien korvien iloksi. Lättyä tosin saisi mennä juuri sen verran kaupaksi, että saataisiin kustannukset takaisin omiin kukkaroihin. Joten jos tykkäätte, niin tilatkaa suoraan meiltä Facebookin kautta tai maililla osoitteesta: stmichelswamps at gmail.com. Pahoittelen mainostusta!”

Mainitkaa kolme kappaletta, joita ilman St.Michel Swampsia ei olisi olemassa?

”Tämä ensimmäinen on se biisi, josta musiikin kuuntelu lähti vakavasti käyntiin: Neon 2:sen Tässä talossa. Turha tässä on nössönä mitään selitellä.

Onneksi on kasvettu ja kehitytty. Näitä kahta voi Vehviläinenkin varmaan kompata, kummallekkin rakkaita: Alice in Chains Down in the Hole sekä Toolin Ticks & Leeches.”

stmichelswamps_promo1pysty