Millainen se Metallican erikoiskeikka Etelämantereen kylmyydessä oikein oli? Katso tasokas videotallenne

27.12.2013

Maailman ainoana bändinä maapallon kaikissa seitsemässä maanosassa yhden vuoden aikana esiintynyt Metallica toi Etelämantereen-keikkansa katsottavaksi koko mitassaan.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Ross Halfin / Metallica Facebook Official

Metallica järjesti syksyllä tietyissä Etelä-Amerikan maissa Coca-Colan kanssa kilpailun, jonka voittajat lennätettiin katsomaan yhtyeen erikoiskeikkaa Etelämantereelle 8. joulukuuta. Etelämantereella bändin keikkapaikkana toimi argentiinalaisen tutkimusaseman helikopterikentälle pystytetty kupoliteltta.

Keikka julkaistiin aluksi ennen joulua myös digitaalisena Freeze ’Em All -livelevynä, jonka voi halutessaan ostaa omakseen LiveMetallica-sivustolta.

Biisitiedostojen lisäksi Freeze ’Em All -keikka taltioitiin kuitenkin myös videolle, ja nyt tuo keikkataltiointi on tuotu katsottavaksi kokonaisuudessaan ilmaiseksi. Keikan biisilista ja video löytyvät jutun alaosasta. Jos ihmettelet, miksi yleisöllä on kuulokkeet päässä, johtuu se siitä, että vahvistimien sijasta keikan äänentoisto välitettin suoraan katsojille jaettuihin kuulokkeisiin.

1. Creeping Death
2. For Whom the Bell Tolls
3. Sad But True
4. Welcome Home (Sanitarium)
5. Master of Puppets
6. One
7. Blackened
8. Nothing Else Matters
9. Enter Sandman
10. Seek & Destroy

Lisää luettavaa