Minkälaisen musiikkivideon saa nollan euron budjetilla? Tiisu näyttää mallia

Ensiesityksessä Tiisun musiikkivideo On se kyllä vaikeeta.

21.02.2020

Tiisu on julkaissut Left-levymerkin suojista nyt pari singleä, joista viimeisimmälle on kuvattu musiikkivideo. On se kyllä vaikeeta -video saa ensiesityksensä Rumban sivuilla kutakuinkin nyt.

”Törsäsimme edelliseen videoon sen verran rahaa, että oli itsestäänselvyys, ettemme tekisi tälle biisille musiikkivideota muuten kuin siinä tilanteessa, että sen hinta olisi korkeintaan nolla euroa”, Henrik Illikainen kertoo.

”Nollan euron budjetti alkoi kiehtomaan sen verran, että olihan se video tehtävä.”

Kerttu Malisen ottaessa promokuvia yhtyeestä, Illikainen kysyi, voisiko yhtye ”sekoilla” kameran edessä kymmenisen minuuttia. Basisti Väinö Karjalainen laittoi kameransa ständiin ja painoi rec-nappulaa.

”Minun oli tarkoitus sitten sekoilla kotona ton videon kanssa. Olin juuri ostanut uuden videoeditori-ohjelman ja päätin, että tämän videon myötä opettelen käyttämään sitä. Paras tapahan opetalla käyttämään mitä tahansa softaa tai laitetta on väännellä nappeja ääriasentoihin”, Illikainen sanoo.

”Kun biisissä lauletaan ’On se kyllä vaikeeta mitään tehdä täällä oikein’, tulin automaattisesti hankkineeksi alibin kaikkiin niihin videoteknisiin rikoksiin, joihin tätä videota tehdessä syyllistyin. Jos joku nillittää, että hyi mitkä värit, kuvakulmat ja leikkaus niin voin nostaa kädet ilmaan ja väittää, että tein noi mogat taroituksellisesti alleviivatakseni biisin ’sanomaa’. Tämä alibi mahdollisti sen, että rykäsin tämän kasaan äärimmäisen nopeasti bokserit jalassa sohvalla klikkaillen vähät välittäen mistään, ja se on kyllä paras fiilis duunata asioita. Kannustankin kaikkia huijaamaan itsellensä alibeja taiteellisten sääntöjen rikkomiseen, jollei niistä osaa muuten olla välittämättä.”

Noh, pysyttiinkö lopulta budjetissa?

”Jos haluaa ajatella romantisoiden ja siististi, niin tää video makso nolla euroa. Jos taas haluaa olla tylsä ilonpilaaja, niin käytännössä tämä maksoi sen video-ohjelman ja promokuvausten verran. Soittimien roudaamisestakin tuli kuluja ja taidettiin me syödä jotkut sämpylätkin tuolla. MIKÄÄN EI OLE ILMAISTA!”

Katso video alta.

Lisää luettavaa